Terug naar startpagina

 
Het vliesje

Beste Martijn ik mocht, / werd dringend gevraagd om afgelopen week nier in te manden, want mijn duiven zouden het vliesje hebben, ik heb gevraagd wat dat is maar ik moest dat maar uitzoeken, ik ben net 16 jaar en begonnen met duiven, ik zit met mijn handen in het haar, wat moet ik nu ?
John


John, ik wind me hierover op, zoveel lompheid van de overige leden, een trap onder hun kont moeten ze hebben, maar concreet:

Duiven hebben een normaal niet zichtbaar derde ooglid, dat omhooggeschoven zit onder de bovenste oogrand, ze gebruiken het bij vliegen, vergelijk het met een motorrijder die een bril opzet of een kap voor de helm, dit vliesje beschermt het oog tegen de wind in het oog, welnu als dit ge´rriteerd is dan gaat het niet helemaal omhoog en is het zichtbaar, vaak ook een beetje rood, zodra we dit zien spreken we van het vliesje, kijk kritisch naar hokklimaat en overbevolking, is er tocht etc, beste remedie is even rust, of behandelen , bezoekje aan dierenarts ( die gespecialiseerd is in duiven), verder nog een tip houdt vol en verheug u erop om eens al de overige leden te kloppen, want de leden hebben de ongeschreven plicht een dappere beginner met raad en daad te helpen, en niet naar huis te sturen met onbeantwoorde vragen, ik wens u veel succes

Upd vliesje

Hallo Martijn,


Betreft de vraag over het vliesje van een beginneling.
Ad S. te Baarle N. gaf al vaker het advies om het hok donkerder te maken als de duiven last hebben van het vliesje. Minder licht in het hok dus. Eventueel behandelen met ontsmettende oogdruppels.
Met vriendelijke groet,
Eric


Eric dank voor reactie, maar bedoelde mijn bijna buurman niet one eye-cold.


Upd vliesje

goed gezegd Martijn, een trap onder hun kont. Help beginnende liefhebbers.. en zorg dat ze goed materiaal krijgen. (gun factor) Een nieuw lid is kostbaar, want deze zijn de toekomst voor in de duivensport. Het is al jammer dat de vergrijzing de jonge bevolking overheerst in de duivensport.


Maar het vliesje heb ik ook gehad bij de duiven. Denk alle duivenmelkers wel. Zorg dat het hok goed schoon is. HygiŰne is belangrijk. verluchting ook zoals Martijn zei. En geef ze een paar dagen orni 3 in het water. Waarschijnlijk is het een beginnende ornithose infectie. Mocht het geen ornithose zijn, is het nooit verkeerd om orni 3 in het water te doen. Oogdruppels zijn ook heel goed. Je zult zien als je ze druppelt dat het water op het oog blijft staan. Dat betekent dat het verstopt zit. Zie het maar als een verkoudheid. Is goed te behandelen. maar wees er snel bij om erger te voorkomen. Ik wil je wel aan wat goede jonge duiven helpen. Heb nog late rondes liggen. Prima voor de kweek. Voor het nieuwe seizoen zal ik ze niet gebruiken voor wedstrijden, omdat ervaring heeft geleerd dat late duiven vaak achterblijven omdat ze geen kans hebben gehad om ervaring op te doen. Komen uit goede toppers, dus zeker een goudmijntje voor op uw hok.


Beste ook dank aan u voor reactie en aanbod, ik wacht af hoe John reageert.


Update 3 het vliesje
Beste Martijn,

Schandalig wat de gevestigde orde met nieuwelingen doet, bang dat ze uiteindelijk pak op hun broek krijgen van een groentje.
Probeer eens te achterhalen waar John woont, dan kunnen we misschien zorgen dat er iemand in zijn nabije omgeving hem kan ondersteunen !
Groet, GJ


GJ, er is in deze goed nieuws, John woont tussen 2 dorpskernen in, hij was intussen zover dat hij er de brui aan wilde geven, maar hij stapt over naar een andere club, ongeveer even ver als huidige club , hier zijn meerdere jeugdleden, en hier krijgen ze een senior lid als mentor, die willen hem zoals de andere jeugdleden / beginners met raad en daad bijstaan

U vliesje
Beste Martijn,

Regelmatig kijk ik op duivenmarktplaats, en lees uw verhalen/opmerkingen. Na jaren van afwezigheid in de duivensport zijn wij verhuisd en zet ik begin september weer een hokje. Blijft toch kriebelen, dat duivenvirus. Nu schreef een beginnende liefhebber over het vliesje en dat men hem in de vereniging niet ging helpen e.d. ( http://www.duivenmarktplaats.nl/oomen/vraag4927.htm  ) Een andere liefhebber (het derde verhaal) reageerde daarop met een schop onder hun kont en: ik wil deze beginnende liefhebber wel helpen met in september wat late jongen uit goed presterende duiven. Nu dacht ik: ik trek de stoute schoenen aan en mail Martijn of hij deze mail niet aan die man door wil sturen, aangezien ik september een hokje zet, ook weer wil beginnen en dan liefst gelijk met goede duiven (late jongen) waar ik dan volgend jaar uit kan kweken. Niet geschoten is altijd mis. Dus wellicht heeft u het mailadres van deze man nog en wilt u deze mail naar hem doorsturen? Ik hoor het wel.
Groet,
Thijs


Beste Thijs dank, ik hoop dat John dit leest hij mag contact met mij opneemt en ik breng jullie bijeen, nogmaals dank
  

 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina