Ingezonden
Financierverslag NPO

Geachte heer Oomen,

€ 387.500 schadevergoeding plus 63.899 samen € 451.399 buiten bestuurs(on)kosten.
Wat de voorzitter dhr. Buwalda, om voor hem moverende reden, pas op de jaarvergadering officieel bekend maakt, is te zien in het financieel jaarverslag 2015 ( zie site NPO)
Waar in het verleden door bestuurder gesteld werd dat er “voorlopig” nog geen cent naar Pigeon Villages is betaald, is uitgelopen op een financiële catastrofe.
En nu niet zeggen: de eis was € 800.000 dus we hebben € 350.000 verdiend.
De heer Buwalda heeft zo als hij zelf zegt: Niets kunnen bereiken in de jaren dat hij voorzitter is van de NPO. Naar mijn bescheiden mening is dit toch heel wat, al is het negatief.
Gelukkig staat er een frisse ploeg bestuurders klaar die wij ons vertrouwen moeten geven om het vastgelopen schip vlot te trekken.
Wel stond er in het verslag dat de secretaris tot 2017 blijft zitten!
Is deze man zo bestuursgeil? Ja. Hij heeft helaas gefunctioneerd als hoofd afdeling bloemetjes geven, diploma’s uitreiken en bij het zoveel jarig bestaan van een vereniging de felicitaties overbrengen.
Als afgevaardigde van onze organisatie bij de FCI heeft hij het volgens zich zelf fantastisch gedaan en collega’s willen hem graag als voorzitter ( zie jaarverslag 2015).

Hier een uittreksel van het door hem zelf geschreven verslag.
In Brussel zal dan een nieuwe FCI president gekozen dienen te worden. De gekozen president zal moeten komen uit de vice presidenten en Stefaan van Bockstaele zal zich voor België beschikbaar stellen. Vanuit diverse landen is aan mij gevraagd om mij ook op de verkiezingslijst te plaatsen. Het is een hele eer om als Nederlander te worden genoemd om Dr. Tereso eventueel op te volgen. Men noemt mij, omdat ik in de commissie Standaard en ook als commissielid voetringen, waarvan ik de voorzitter ben, heel veel nuttig werk hebt verricht. In de commissie Standaard, waarvan ik de president ben, is er heel veel werk verricht
Ik kan natuurlijk niet inschatten wat het niveau van de andere landen is, maar het geeft te denken.
Laten wij met z’n allen toch niet weer dit soort vergissingen maken. Daar moet een krachtig persoon zitten.
In het bedrijfsleven waren dit soort figuren allang aan de kant gezet. Nu is het de kans om te vernieuwen.
Dus geen gouden spelden of applaus bij een afscheid. Laat deze (ex)bestuurders
met de komende vrije tijd genieten van hun familie en duiven.
Met vr. gr.
M.A.Allessie
 

Mening geven  op oomentijn@hotmail.com