Terug naar startpagina

 


Stekeligheden 2 Software aanpassing 2021
Goed = Goed
Bij de introductie van het elektronisch constateren is afgesproken dat, als het niet nodig was, de nodige updates elke 5 jaar zouden worden aangeleverd door de fabrikanten aan de NPO.
In 2006 en 2011 waren er nog enige aanpassingen in de software en deze zijn, na goedkeuring door de NPO, geïnstalleerd. ( kosten rond de 1,5 miljoen euro)
In 2016 zijn er weer aanpassingen geweest ( WELKE?) die de duivenliefhebbers inclusief batterijwissel ruim 1,5 miljoen euro hebben gekost.
Wie kan ons duidelijk maken wat er nu “weer” zou moeten worden aangepast ( Goed=Goed)
De fabrikanten spelen hier natuurlijk graag op in. Zij hebben de afgelopen 4-5 jaar bijna geen nieuwe systemen verkocht omdat de huidige apparatuur prima in orde is. Natuurlijk zijn er liefhebbers die de nieuwste snufjes willen hebben, maar de grote meerderheid is tevreden over zijn of haar apparatuur. Mijn buurman koopt ook elk jaar een nieuwe auto omdat hij het leuk vindt om in het nieuwste type te rijden. Hij wordt hier trouwens niet toe verplicht, het is zijn vrije keuze.
De NPO ziet zeker niet dat, als er weer een (on) nodige aanpassing komt die de duivenliefhebbers opnieuw 1,5 miljoen euro gaat kosten, een hele grote groep afhaakt. Nederland komt dan zeker onder de 10.000 vliegende hokken !!!
LET OP DUIVENLIEFHEBBERS !!
Verder heeft onze organisatie (NPO ) zich voorlopig als enige van de 64 aangesloten bonden bij de FCI ( zeg maar de FIFA van de duivensport) uitgesproken om in 2021 GPS in te laten bouwen in de systemen. Deze hardwarematige aanpassing zal de liefhebbers rond de 225 per systeem gaan kosten. Ook systemen die recent of binnen 2 jaar worden aangeschaft zullen moeten worden aangepast als de NPO dit pad volgt. Geen enkel systeem heeft dit nog!!
GOED = GOED
Liefhebbers ga alleen akkoord met een aanpassing als er een goede rede(n) voor is. Laat u niet leegmelken. Als er een aanpassing ter voorkoming van fraude is, dan had dit al in het verleden direct moeten gebeuren. Elke lek in een systeem dient overigens GRATIS ( net als bijv. bij uw computer) worden verstrekt.
Hopelijk laat de NPO ( dat zijn wij ) haar tanden eens zien naar de fabrikanten die maar kunnen rekenen naar eigen goeddunken.
M.A.Allessie
m.a.allessie@planet.nl
zie ook mijn publicatie over de chipclip ( stekeligheden 1 )

Update
Het zal wel net zo gaan als met de vorige updates van de systemen;
Het NPO bestuur hoor je niet..... De fabrikanten doen maar, vrij spel!
Niet voor niets lees ik GPS 2021 als; Géén Postduiven Sport meer in 2021.......
(voor de kleinere en amateur liefhebbers)

Zal mij benieuwen of het NPO bestuur nu wel iets gaat ondernemen of dat ze weer alles op hun beloop laten.
Wanneer het veel geld kost zal dit navenant veel leden kosten.
Groeten,
Willem Z

Update
Toch jammer dat we weeral volop gaan klagen en mopperen, terwijl we nog niet weten wat de update kost en wat GPS21 voor,
 hopelijk positieve, veranderingen met zich mee brengt.
Laten we gewoon even afwachten alvorens al te gaan oordelen.
Een sport moet ook meegaan in de veranderingen en mogelijkheden die automatisering brengt.
gr.,
Caro

Update
ik vind dat de duivensport al duur genoeg is met al die verplichtingen 
en als er weer zo een dure software in moet
er vele kleine liefhebbers en amateurs ophouden met spelen
 laat staan dat er nog jeugd bij komt.
met allemaal die dure spullen.
gr wil

Update
Het NPO ziet liever grote liefhebbers dan de kleine dus gaan ze door met het geld melken van de kleine liefhebbers zodat deze stoppen omdat het allemaal te duur wordt voor deze , net zoals de GPS gedoe daar moeten ze niet mee beginnen dan is al de spanning van de duivensport er af ze kunnen dan zien waar is mijn duif en hoelaat kan hij thuis komen dus geen spanning meer . Nu zit je bij het hok en moet je wachten wanneer ze thuis komen spanning ja leuk maar met het GPS kijk je even op het systeem waar ze zijn weg spanning , ze draaien het leuke van de duivensport dan wel de nek om en is het voor veel oudere liefhebbers gebeurt het NPO moet wel rekening houden dat de duivensport is begonnen als sport voor de arbeiders en niet voor de bobo's.
Moos

Update
Beste Arjan,
Wat betreft de vergelijking van updates op de elektronisch systeem ten opzichte van je pc of smartphone wil ik wel even reageren omdat dit volgens mij niet klopt.
Allereerst is het zo dat bij het kopen van je pc en smartphone de updates gratis zijn in je licentie bij meegeleverde software. Daarna wordt het gewoon ondersteund.
Ten tweede kan ik gewoon overstappen op een ander merk wanneer ik dit wil. Bij onze elektronische systemen zijn we altijd aangewezen op het zelfde merk omdat we anders
andere constateerplanken moeten aanschaffen en zo voor een €1000,- tot €1500,- aan extra kosten hebben. Zo hebben de leveranciers de afgelopen jaren een monopolie positie opgebouwd en kunnen ze vragen wat ze willen voor geleverde diensten zonder dat we daar iets aan kunnen doen. En ik heb nog even in de dikke van Daalen gekeken maar bij het woord uit-faseren staat bij niet de betekenis oplichten en inderdaad zullen er weer een aantal liefhebbers maatregelen nemen door te stoppen met de duivensport.
Met vriendelijke groet,
Erwin C

Update
Jens
Ik vind dat er gewoon voor de fraude een update zou mogen komen indien deze niet meer voldoet. Dus in mij ogen moet degene die alles wil er ook maar voor betalen ,dus evt 2 keuzen . Dan vind dat je via e mail of tel aan moet kunnen geven wat je wil aan de npo , voor of tegen.
Dit zou ook kunnen als vereniging , je stem uitbrengen in plaats van persoonlijk.
En anders toch de gele hesjes uit de auto.
Grt Jac S

 
 
 

 


 

 

 

vragen-Antoorden via info@duivenmarktplaats.nl

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina