Terug naar startpagina

 


Het is al bijna 2020 en tijd voor de verplichte software update van de elektronische constateer systemen.
Echter zoals er nu in de diverse media ( Analyse D en W bestanden, enz.) te lezen valt, ben ik bang dat deze update een jaar eerder gaat plaats vinden.
Op zich is er niets op tegen om concoursen veiliger te maken middels de aangepaste software, heeft ook mijn voorkeur.
Wat mij echter wel van het hart moet is, wat gaat het weer kosten ?
Krijgen we weer die enorme wildgroei zoals de vorige keer in 2015, toen betaalde de ene rond de 40 euro en de ander zat bijna aan de 150 euro.
Waarom deze grote verschillen per merk, voor nagenoeg dezelfde aanpassingen ?
Mocht het NPO beslissen tot een nieuwe aanpassing, hetzij in 2019 of 2020, zouden zij dan ook gelijk vast kunnen leggen dat het maximaal 50 euro per merk/systeem mag kosten ?
Zodat het voor een ieder een beetje betaalbaar blijft.

Wat mij ook een beetje zorgen baart, is dat sommige merken en modellen van het eerste uur (Unikon, Atis,enz), waarschijnlijk de nieuwe software niet aan kunnen.
Hierdoor zouden liefhebbers met zo'n systeem min of meer gedwongen worden tot aanschaf van nieuwe apparatuur.
Voor sommige, de ouderen of die met een krappe beurs, zullen dan waarschijnlijk af gaan haken en de duivenjas aan de wilgen gaan hangen.
Of is het de bedoeling dat we weer terug gaan naar de handmatige klokken ?
Heeft ook wel zijn charme, maar dan weer allemaal en dan gezellig na het afslaan de klokken lichten.
Schone tijd gordelen en handmatig een uitslag maken.
Heerlijk tijd van eensgezindheid en saamhorigheid en gezelligheid in het clublokaal.
Sportgroeten Jan. H
 

Update
Ten eerste is al sinds 2015 bekend dat in 2020 oa de Unikon Profi en de Atis Top zullen verdwijnen uit het scala van electronisch constateren. Deze systemen zijn dan 25 jaar oud. De techniek is dus ook 25 jaar oud.
Wij hebben bij ons in de vereniging al meerdere gevallen gehad dat dit soort systemen ermee stopten, fouten gaven.
Elke 5 jaar echt nieuwe software is gewoon nodig. Je computer, smartphone krijgen ook regelmatig nieuwe software. En daarop voortbordurend, je vervangt je telefoon ook om het aantal jaar omdat die beter is dan de vorige. Hetzelfde geldt voor je computer of tablet. Dus waarom niet met je EC?
Liefhebbers met zon systeem weten dus al een aantal jaar dat hun systeem vervangen dient te worden. Je kan ook voor zon systeem sparen. Je koopt een duifje minder per jaar, of een bonnetje minder en dat geld zet je opzij.
Het is geen hoger wiskunde. Eind volgend jaar zullen er nog steeds liefhebbers verrast zijn door het feit dat hun klok uit gefaseerd wordt.
Al met al is het geen verrassing en moeten liefhebbers gewoon maatregelen nemen.
Arjan G

Update
Hallo Arjan
De techniek is 25 jaar oud. Het zelfde systeem en techniek (unikon) heb ik in 2008 nieuw gekocht 1700 euro wisten die zakkenvullers dat toen nog niet?
Ik heb nog 3 handmatige klokken waarvan ik er een in 1961 nieuw gekocht heb( 230 gulden) en die heb ik nooit hoeven laten aan te passen en die kan ik zo pakken en gebruiken.
Wat zal dat voor techniek zijn? En dan er voor sparen het kan maar dat zou in mijn ogen niet nodig moeten zijn (er zijn misschien mensen die een paar keer per jaar hun voedselpakket door kunnen verkopen)
Zelf heb ik +/- 2010 het systeem laten veranderen zodat ik via mijn telefoon bericht kreeg als er een duif was en wat schets mijn verbazing; Bij de laatste aan passing een jaar of vijf geleden hebben ze het zonder te
overleggen eruit gesodemieterd en weg 90 euro voor een code en 35 euro voor de oude nokia die men er ook bij moest kopen. Verder kan men de oude systemen(profi) nog dagelijks via internet kopen en achteloze mensen
die misschien geen geld hebben voor een nieuw systeem trappen daar nu in. De hele zeik hierover is in mijn ogen beginnen te draaien toen we op een Z.L.U. feestavond te horen kregen wat men daar van plan was de komende jaren
maar ik kan het mis hebben. Nu zit ik nog in tweestrijd wat ik 2020 ga doen of een nieuw kopen of weer handmatig of na meer als 60 jaar stoppen met de hele handel maar ik denk dat het ook nog niet zo gek zou zijn gezamenlijk gele hesjes
te kopen want het lijkt erop dat dit zo langzamerhand nodig is.
Vr .Gr.P

Update
Ik heb in nov 3 klokken nieuwe batterijen in oude systemen laten zetten
maar er is mij niet verteld dat die systemen er uitgaan zijn ookal 20 jaar oud.
Patricia T

Update
Kun je in 2021 de tauris klok nog wel gebruiken
 gr Jan B

Update
Software Update
Beste Arjan,
als je voor ieder update van je gsm of computer moet betalen zou je misschien toch niet blij over worden. Volgens mij worden de Nederlandse liefhebbers zolang gemolken als ze melk geven. En dat met toestemming van de NPO .
Volgens mij hebben de Belgen en de Duitsers geen Software Update nodig om internationaal (ZLU) met ons op een lijst te staan.
Hier wordt bewust de melker gemolken om dat ze weten dat terug naar handmatig klokken geen offerte voor 70+ is
Groetjes
Udo

 
 

 


 

 

 

vragen-Antoorden via info@duivenmarktplaats.nl

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina