Terug naar startpagina

 


Gelezen op de PIPA website.

Het zijn niet alleen de roofvogels waar onze duiven op hun weg naar huis aan ten prooi kunnen vallen.

Waar blijven onze duiven?

Wat een duivenliefhebber uit Vlaams-Brabant te verwerken krijgt zou soms de moedigste ontmoedigen? Gelukkig zijn liefhebbers doorzetters.

Op 19 juli krijgt “SV” (naam gekend door de redactie) een mail van de KBDB dat een van zijn duiven werd gevonden op de zandboorden van de Loire in de buurt van Nevers. Zo gaan er nog wel zijn zal je zeggen, maar de duif werd gedood door een karabijnschot.
Ze droeg een EC-ring en een gele controlering.

Wat blijkt, het betreft de tweede getekende duif van die liefhebber die op terugreis was van Marseille, dus ’s morgens om 07 uur gelost.
Na telefonisch contact met de melder blijkt dat de duif gevonden werd om 13 uur toen ze nog een 450km af te leggen had naar haar hok. Duidelijk dat de moedige vlieger al een aardig stuk afgelegd had.
Uit de verklaring van de vinder blijkt dat er regelmatig geschoten duiven gevonden worden in die streek.
Wat we leren uit de vindplaats is het feit dat ze iets uitgeweken was naar het Westen
 en tot onze spijt dat men in Frankrijk er duchtig op los schiet.

Er ligt hier een taak weggelegd voor de KBDB verantwoordelijken om dit probleem aan te kaarten bij hun franse collega’s.
Met dank aan de Heer Pascale Breugnot die de melding deed langs de KBDB.
zie : https://www.pipa.be/nl/newsandarticles/news/waar-blijven-onze-duiven

Update
Vorig jaar is er een foto geplaatst op FaceBook naar ik mij nog herrinner,van een groepje Franse jagers(groepje van ong 10 man)
Die trots poseerden voor en met een groepje duiven,t.w 467 stuks!!!!!!!! die ze hadden geschoten.
Dus niet uitzonderlijk voor onze sport indien men door Frankrijk vliegt.
En wij maar wachten op die Topper die we zeer zeker hadden verwacht.!
Waar is Marianne Thieme bijv of dat vrouwelijke EU lid van Twentse afkomst ?? en wat kan de EU in deze voor ons ?betekenen?
Waarschijnlijk weten ze niet eens wat daar gebeurt. Natuurlijk ook niet verwijtbaar.?
vriendelijke groet,
Gerard

Update
Het is altijd balen en iedereen zal er verdrietig van worden als het je overkomt en zeker als het 1 van je favorieten is.
Maar het gebeurd niet alleen in frankrijk maar ook dagelijks in nederland !!!!!!!!!!. Trek maar de polder in als de jagers op bosduiven holenduiven of kauwen gaan schieten dan schieten ze ook gewoon postduiven uit de lucht ze zijn niet kieskeurig het gaat bij hun er alleen om zo veel mogelijk vogels uit de lucht te schieten.
En wat betreft die marianne thieme daar moet je geen steun van verwachten zij wil als het aan haar ligt per direct de duivensport verbieden.
Ben zelf vrachtwagenchauffeur en tegenwoordig overal waar je kom staan er vangkooien op de fabrieken het hele jaar door die 1 keer of 2 keer in de week door rentokil en andere bedrijven worden geleegd en niet om de duifjes te vertroetelen maar om ze te doden en te vernietigen.
Maar duivenmelkers en duivenliefhebbers als we iets willen bereiken moeten we eerst bij ons eigen zijn en de imago van de duivensport omhoog brengen en dat begint bij je duiven ophalen en op te geven want je kunt niet verkopen met te klagen over dat je niks van je duiven hoort als ze achter blijven en als je bericht krijgt er niet om gaan en zeker niet als je duif word op gegeven door een niet duivenhouder.
En dit geld ook voor de kwestie roofvogels het is niet leuk als je de dupe word daarvan. Maar je kunt de buitenwereld niet wijs maken dat je om je duiven geef als de duivenhouders niet om hun duiven komen. Want het is altijd zo en het zal altijd zo blijven dat negatief nieuws de meeste mensen bereikt.
groeten stefan

Update
hallo
Gisteravond een jong kras duivinnetje thuis gekregen. verspeeld op de af richting van Oss 2 weken terug.
Goed verzorgd en prima aanvoelen. Alleen helaas de voetring afgeknipt en blauw herkenning ringetje terug geplaatst.
 Bedankt voor de goede verzorging alleen jammer voor de duif en mijzelf
Alex Kok

Update
Wij vragen zelf om moeilijkheden , kijk eens wat er op zaterdag gelost wordt ,
op zondag zit er in Nederland geen veer in de lucht , dus ???.
Gr Jan

 


 

 

 

vragen-Antoorden via info@duivenmarktplaats.nl

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina