Terug naar startpagina

 

​op naam zetten

Ik vrees dat veel bijgehaalde duiven niet meer op naam gezet zullen worden,
wanneer dit zo door gaat om alles maar moeilekker te maken,
dit is leuk voor de bonnen schenkers dan mag je zo ook nog 5 euro afrekenen als een geschonken bon niet op naam wordt gezet
en in een centraal hok terecht komt,
erg fijn als er een roofvogel tussen je jongen in duikt het kan zo maar 20 duiven zijn die je kwijt bent tel uit je winst,
als schenker van zo'n 30 duiven aan verenigingen denk ik dat ik hiermee maar stop.
Gert Simon.

Update
Vraag waar of wanneer is beslist over die 5 euro die je per duif zou moeten betalen ??
Ik hoor hier wel wat over maar in dat geval haalt Maurice zijn doelstelling niet
 want dat kost leden ook omdat veel duiven niet op naam worden gezet
groet Frans
 

Update
Ik heb met verbazing het 5 euro idee ook gelezen. Wat er concreet van waar is en of het ook zover gaat komen wacht ik rustig af.
Waar ik meer moeite mee heb is het niet meer even langs de NPO kunnen gaan om wat duiven op naam te zetten. Dat moet nu vooraf per mail gemeld worden.
Sowieso is de NPO zowel fysiek (Papendal ipv langs de snelweg in Veenendaal) als telefonisch slechter bereikbaar. Geen verbetering. Veenendaal kon je nog eens aanwaaien op route ergens heen, dat is nu veel minder. Maar goed, verhuizing is een feit, we hebben het er maar mee te doen.
Eigendomsbewijs opsturen zijn wij geen voorstander van omdat hier nog wel eens post niet aankomt. Helaas blijft er weinig keuze over. Tijd dat die mogelijkheid digitaal beschikbaar komt.
Wat betreft het schenken/verkopen van duiven en op naam zetten is er wel een oplossing: Van de duiven die veranderen van eigenaar stuurt de huidige eigenaar de eigendomsbewijzen naar de NPO met de gegevens van de nieuwe eigenaar.
Na verwerking door NPO sturen die de eigendomsbewijzen door naar de nieuwe eigenaar.
De kosten van 2x postzegel kun je bij de koper neerleggen of zelf dragen, het is maar wat je onderling afspreekt.
Groet,
Erik
 

Update
Ik heb het volgende voorgesteld bij de NPO:
beste lezer,
Ik zou graag een aanpassing willen zien in het overschrijven van ringen. Als ik duiven aan andere liefhebbers schenk of verkoop,
 heb ik er last van als zij deze duiven niet overschrijven.
Ik zou graag de optie willen krijgen om online als schenker/verkoper de ringnummers over te schrijven naar de krijger/koper.
Op deze manier voorkom ik mijzelf ergenis dat iemand de duiven niet overschrijft en onnodige telefoontjes van medeliefhebbers en nietliefhebbers.
Ook ergernis bij diegene die mij bellen voor een duif die niet van mij is.
Dit moet geen verplichting worden, maar gewoon een extra mogelijkheid!
Met vriendelijke groet
Arjan van Gent
Westknollendam

Update
Beste,
Ik heb dinsdag 15 eigendomsbewijzen opgestuurd naar het NPO en deze zijn zaterdag al weer teruggekomen per post. Er zijn geen kosten aan verbonden, zoals mij per mail al netjes was verteld. Al met al een super goede service. Laten we nou eens positief zijn over het NPO en veranderingen een kans geven. Niets veranderen is zeker geen oplossing gebleken voor onze geweldige sport.
Wiljen Bos

 

 

vragen-Antwoorden via info@duivenmarktplaats.nl

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina