Terug naar startpagina

 

​ Hallo,

Er wordt geschreven over een boost bij paramixo.
Geldt dit ook voor een paratyfus enting of een coli/geel kuur in het water?
Groet Jan

Enten tegen paratyfus is weggegooid geld. Paratyfus is zeer hardnekkig en neemt vele vormen van resistentie aan. Kuren tegen paratufys is net zo zinvol als tegen coli en geel. Want je maakt de bacterie alleen maar sterker als er een echte uitbraak is. Dan zullen weinig medicamenten nog werken omdat er al gekuurd is terwijl ze feitelijk gezien gezond waren. Blind kuren raad ik echt af, ongeacht welke kuur. Alleen kuren bij ziekte raad ik aan. Hokken goed schoonhouden is al een hele grote stap. Want de meeste ziektes worden verspreid door ontlasting. En 1x per maand een brander door het hok. Zo dood je alle bacterieen als ze er zijn. Maar let wel goed op.. een goede duif wordt zelden ziek. Duiven met een sterke weerstand zullen zelden ziek worden of bij ziekte snel herstellen. Coli is weer een ziekte wat vele jongen duiven jaarlijks treft. Ik persoonlijk kuur ze nooit hier tegen als ze het hebben. Sterke duiven genezen zelf. Het blijft een kinderziekte. En de duiven die niet zelf beter worden verwijderen. is alleen maar beter voor je stam, want zo maak je je duiven sterker tegen ziektes.
 Uiteraard kun je hier wel tegen kuren als ze dit fenomeen hebben, maar ik doe dit nooit. Succes!

Update
Ik vin het maar onzin dat niet kuren alleen als ze ziek zijn niet kuren kan alleen als je werkelijk naar de dieren arts gaat doe je beide niet blijft presteren aan de top achterwege helaas dus de vraag op de enting ja het geeft de duiven zeker een boods grt
 

Update
Ik ben eerder van de mening dat men de duiven niet zomaar moet kuren. (verplichte entingen moet men doen)
Ik zou zelf heel raar kijken indien mijn arts me verteld, he je bent gezondÖÖÖ.maar laten we toch een kuurtje doen hahahahaha die man zou niet lang dokter blijven denk ik dan.
Ik denk dat de mensen die blindkuren goed vinden en dit ook toepassen ervoor zal zorgen dat onze duiven puur brol zal worden. Brol betekent iets dat niet goed is zeg maar een nutteloze Vogel.
Dus aub mensen doet de fout aub ik vraag het jullie allen uit het diepste van men hartje !!!!
Ikzelf voel me verplicht te zeggen dat ik in de duivensport niet veel ervaring heb, slechts twee jaartjes bezig hehe,
Maar en dit is een GROTE MAAR, ik ben geboren tussen de kleurkanaries, en ben hiermee zeer goed gevaren heb meerdere leuke tentoonstellingen gespeeld en verschillende mensen speelden goed met mijn drie lijnen. Dit heb ik meer dan 22 jaar gedaan( ik ben maar 31 nu).
Mijn grootvader een echte natuurmens vertelde me kweek er heel veel uit en houd enkel de mooie (bedoel dejuiste) en deze die niet ziek worden.
Wat heb ik mooie vogels gekweekt het eerste jaar (Had de vogels van een groot kampioen gekocht( R.I.P Urbain jonckhere), maar wat een fragiele beestjes allemaal amaai het minste tocht weersverandering en de ornithose stond daar veel lst van luchtpijpmijt enz.
Ik luisterde naar opa die zij neem de ziekste vogels mee naar de dierenarts voor een autopsie igv ernstige ziekte.
Ik samen met hem de dierenarts tegemoet, resultaat ontstekingen in de keel.
Die zij kuren 14 a20 dagen en u zult weer op de goeie weg zitten.
Mijn grootvader zij tegen die man dat hij het niet kan verstaan, en vroeg hem of hij zichzelf ook met alles vergiftigde ?
Al mijn vogels heb ik dan ten aanraden van mín opa in een grote voliere gedaan die buitenstond 1 ganse seizoen.
Veel van de kanaries gingen dood maar hield er een 20tal die gezond bleven zonder VERGIF.
De voliere had geen afgedekt plafond was open langs alle kanten maar was mooi beplant met struiken een oude kerstboom de bodem puur natuur gras onkruid tot een meter hoog op sommige plaatsen.
Dus schuilen konden ze evengoed als in de natuur.
Man o Man ik heb sindsdien bijna nooit een zieke Vogel aangetroffen en was er eentje niet goed moest hij weg IK WIL NIET EN ZAL GEEN BROL houden ommijn stam mee uit te breiden !!!!!!!!!!!!!!!!
Laat ons aub onze duiven sterk houden maak er weer natuurduiven van.
Een arts is goed om een inzicht te krijgen van hoe de duif het echt stelt en dit gaat het best met een bloedstaalje.
En een mestmonster op cultuur te zetten.
Kuur indien dodelijk ziek maar alles wat vanzelf geneest laat je best zelf genezen
 ze maken tenminste antilichamen aan tegen die ziekte.
Vraag je ook af waarom die ene duif ziek is en de andere niet?
Ik wil iedereen eraandoen denken dat de farmaceutische bedrijven geld scheppen met de naive dierenvrienden daar verdienen ze goed aan maar natuurmensen nee dat kan niet hoor zeggen ze dan, vergeet ze er wel bij te zeggen dat dit door hen zo is geworden
Groeten FabbeJa ook een salmonellavaccinatie kan een boost geven een maand na vaccineren. Echter kan het ook verkeerd uitpakken. Het vaccineren tegen salmonella is echter wel verstandig, of er een voor behandeling met antibiotica nodig is hangt af van diverse factoren. Als er problemen zijn met salmonella is dit wel verstandig. Er zijn gelukkig tegenwoordig ook natuurlijke alternatieven, een ervan is de duiven in de stille periode dagelijks te voorzien van de juiste zuren namelijk Mierenzuur, boterzuur en melkzuur. Diverse probleem hokken die resistentie hadden tegen antibiotica zijn er op deze manier weer bovenop gekomen. Salmonella kan niet tegen deze zuren. Een andere mogelijkheid is de darmflora aan te vullen met goede bacteriŽn. Op deze manier is er geen of weinig plaats voor ziekte verwekkende bacteriŽn in de darm. Er zijn twee naar mijn kennis twee producten op de markt die deze werking hebben, namelijk wonderpigeon en totaalvitaal. Deze producten bevatten beide de juiste zuren en bevatten ook beide probiotica ( lees goede bacteriŽn ) .
In het vliegseizoen is het beter deze verzurende producten niet te verstrekken, je kunt dan beter een goed probioticum zonder zuren gebruiken zoals Provitaal of Proback 1000
Op deze manier kan er zonder antibiotica de strijd worden gewonnen van salmonella en hierbij word nog opgemerkt dat vaccineren hierbij ook onderdeel uitmaakt.
De bijgevoegde foto laat zien hoe mest er nu in deze koude periode van een gezonde duif er uit moet zien. Opgemerkt dient wel te worden dat deze duiven dagelijks 1ml TotaalVitaal krijgen toegevoegd door het drinkwater. Maar het zelfde resultaat is te behalen met Wonderpigeon.


 

 

vragen-Antwoorden via info@duivenmarktplaats.nl

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina