Terug naar startpagina

 
Duiven te koop

Beste Oomentijn
Ik wil even reageren op al die top duiven die te koop worden aan geboden op duivenmarkplaats .
Als ik zie wat er allemaal wordt aangeboden dan denk ik en zie ik. dat het vaak duiven zijn die zijn gekocht op duivennet en op andere verkopingen .
En als je dan vraagt aan de liefhebber waarom deze duiven nu weer weg moeten dan is het meestal te veel vast houders of plaats gebrek of wegens omstandigheden .
Als je dan vraagt wat heeft u er uit gekweekt ja allemaal toppers o dat is mooi in welke afdeling speelt u . dan wordt het vaak ja u en dan gaat het over en wordt het ja wilt u ze nu kopen of niet .
Ik weet best dat er genoeg duiven melkers zijn die het allemaal netjes doen en ik bedoel dan met goede stambomen en niet zo als je regelmatig ziet dat de namen onder de stambomen zijn weg gehaald .
Ik denk en ik weet zeker dat de helft van deze mensen de boel gewoon belazeren. en dit gaat te kosten van de duiven melkers die het wel netjes doen .
Gr henk

Henk uiteraard, als koper moet je altijd goed eerst informeren, internet is een medium wat bijdraagt aan kopen en verkopen, en natuurlijk zit er bocht bij, hoeveel weet ik niet, maar we spreken nu over duiven maar bij fietsen, autos, caravans, kanaries, dus bij alles wat op internet wordt aangeboden zitten minder frisse zaken, daarom en daarom is het goed dat u erop wijst, altijd goed informeren en niet kopen impulsief, alle verkopen, cq aanbiedingen hebben een reden, of de duif vliegt niet goed, kweekt niet goed, of inderdaad teveel vastzitters, of leeftijd liefhebber, het moeilijke is dat beheerders van duivensites niet in staat zijn alles te controleren, daarom staat er ook boven de site,

Overtuig je of alles goed is, Bij twijfel niet kopen...


Upd duiven te koop


Schrijver heeft in zoverre gelijk, maar als ondergetekende duiven te koop aanbied schrijf ik er meestal bij: Zelf komen keuren en dan pas iets meenemen als er iets bruikbaars tussen zit. IK weiger altijd de stambomen te vermelden . De laatste keer heb ik een uitzondering gemaakt betrof een oude doffer de stamboom erbij geplaatst met mededeling geen 4 jonge duiven in 2018 geld terug. Een liefhebber op gereageerd echter niets meer vernomen .In verband met mijn gezondheid moest ik noodgedwongen alle kweekduiven van de hand doen derhalve deze doffer geruimd. Daarbij moet je attent zijn en altijd indien mogelijk gaan kijken dan weet je wat voor vlees je in de kuip hebt.
Onlangs vroeg een melker die wat pech had om duiven ik heb toen spontaan wat duiven aangepresenteerd met de mededeling zelf komen ophalen ik wil weten waar mijn duiven terecht komen. De man was na later bleek al geholpen.
Dus goed opletten dan kan er weinig mis gaan en je weet in de duivensport kunnen geen garanties worden gegeven.
Met vr. gr. Jan


Jan dank , opletten is de boodschap


Upd duiven te koop

Martijn,

Nog even reagerend op de opmerking van een liefhebber dat er heel wat rotzooi wordt aangeboden op Duivenmarktplaats.
Als ik de krankzinnige bedragen zie aangaande duiven die bijv. via Pipa worden verkocht, wie is hier dan eigenlijk gek?
Kortom: enige relativering is op zijn plaats. Ongetwijfeld wordt er ook rommel aangeboden op Duivenmarktplaats, tegelijk kun je echter op Duivenmarktplaats zonder enige twijfel kwaliteitsduiven kopen voor een alleszins redelijke prijs.
Duiven die meer kwaliteit hebben dan de talloze belachelijk dure "toppertjes" op Pipa.

Groet,
Wouter

Wouter dank voor reactie, en uw opmerking bevat gezond verstand


Up duiven verkopen

ik heb zelf veel geld uit gegeven jaren lang ben er weinig mee opgeschoten als je dan jaren lang de verkopen ziet zie je dat het ieder jaar de zelfde zijn die hun duiven die op willen ruimen te koop zetten niks mis mee maar de kans is natuurlijk klein dat je hier iets mee opschiet de meeste liefhebbers kijken naar grote namen die vaak allang dood zijn mijn advies kijk eens om je heen of kijk eens op de verkoop sites en kijk eens en ga naar pigeon vilage en kijk eens naar de lief hebbers waar je niets van weet je zult versteld staan ik zag laats een jonge duif staan van grosfeld tegelen deze lief hebber speelt al jaren top zijn duiven zitten ook nog eens op de achtervlucht in noord Limburg zijn duiven gaan weg voor 70-100 euro dus ook voor de kleine beurs gr jan


Jan dank voor reageren en bij goed opletten zijn er voor ieder kansen op versterking


  

 

 

  


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina