Terug naar startpagina

 
Duif gemeld

Kreeg vorige week een telefoontje dat er een duif van mij bij iemand zit. Deze heeft hij al sinds maart op zijn hok. Ik vroeg mij af waarom hij nu pas belt. Hij antwoorde met: "na vele malen bellen kreeg ik u niet te pakken,en probeerde het nu weer" hij wilde weten wat voor duif het was. En vertelde hem enkele details. Hij vroeg om de eigendom. Maar ik zei dat ik hem graag wil ophalen. Gaat direct naar het kweekhok vertelde ik hem. Opeens zegt hij het volgende: "ja maar ik heb hem al sinds maart en heb hem al die tijd verzorgd. Van enten tot kuren, en ik had eigenlijk gehoopt dat ik hem mocht houden,maar als u hem terug wilt kost u dat 125 euro" wat moet ik hiermee Martijn? Kan hij dit zomaar vragen? Is mijn duif. Die hij na maanden opgeeft.


U hebt een eigendomsbewijs maar dit stelt wettelijk niets voor, alleen binnen de organisatie NPO heeft dit waarde, dus burgerrechter zal zich niet bemoeien, u zult via NPO moeten werken, mooi zou het zijn als u kunt achterhalen of deze duif op de uitslagen staat dn kunt u via NPO deze man aanpakken, kosten zijn absurd, een duif eet per jaar , voor 8,5 euro op, tel daar de ent kosten op dan is 125 euro stupide, ik zou weten wat ik in uw geval zou doen maar dat schrijf ik hier beter niet, maar om lang verhaal kort te houden u bent vrij machteloos alleen als er mee gevlogen is kunt u mogelijk uw recht halen succes

Update duif gemeld

Hallo Martijn, oplossing van de duif die al langer op het hok zit bij die ander is simpel. Voorzitter vereniging aangeven dat er een duif zonder eigendomsbewijs op het hok zit en de duif samen met bestuur vereniging ophalen. Er bestaat nog steeds een hokcontrole reglement.
Groet Kees.

Kees dank voor reactie en zo zou het moeten zijn,

Update duif gemeld
Hoezo machteloos? Dus die eigendom heeft totaal geen waarde tot je met een duif op de uitslagen lijst staat? Waar is die eigendom dan voor? Heb die meneer net terug gebeld.. hij wil mij die niet terug geven. hij zegt als ik u niet gebeld had wist u nergens vanaf. Ben blij dat ik u gebeld hebt.

Ik ben echt boos dat ik machteloos sta. Terwijl ik alles van die duif heb. Eigendom stamboom incl DNA certificaat. ik denk dat ik hem toch die 125 betaal want het is een kostbare duif. Als ik er npo bij ga halen zegt u zelf weinig zin. Heb nooit met deze duif gevlogen. Als pieper gekocht. Zou er nooit uitkomen. Want had ik voor te kweken. Maar kwam na 12:weken per ongeluk tussen mijn vliegers te zitten. Klep opengegooid alles vloog eruit. En hij zat op de klep. Ik denk potverdorie. Naar binnen proberen te lokken k, maar koos het luchtruim. Nooit meer terug gezien

Beste binnen NPO is er een waarde, maar buiten NPO niet de burgerrechter hecht geen waarde aan het eigendomsbewijs, het is geen officieel document zoals een kentekenbewijs, maar zie bovenstaande van Kees mogelijk is dat de weg,


Upd duif gemeld

hallo ik lees u rubriek elke dag en het rubriek waar je altijd iets van opsteekt.
U schrijft dat het eigendomsbewijs wettelijk niets voorstelt. En dat de eigenaar van de duif niet veel keus heeft. Hoe zit het dan met een ingezonden stuk van iemand een hele tijd terug waarvan de duif was opgevangen door een dierenambulance en de kosten daarvan waren als ik mij kan herinneren 50 euro en hij verplicht was om de kosten te betalen ook als hij de duif niet op wou halen?
En waar gaat dat heen als mensen zulke absurde bedragen vragen voor een opgevangen duif?
groeten stefan

Stefan in de meeste landen waar met duiven gespeeld wordt, zit geen eigendomsbewijs bij de ring de ring is waar het om gaat niet het eigendomsbewijs, in NL B DLd Fr maken de bonden een eigendomsbewijs bij de ring, en binnen de duivensport organisatie is eigendomsbewijs dan verplicht geldig maar verder dan de duivensportorganisatie gaat het niet, zoal ik eerder zei een rechter zal nooit een eigendomsbewijs erkennen, als echter jouw duif bij een dierenambulance terecht komt dan kunnen ze eisen dat er betaling plaatsvind maar niet vorderen, wel bij terughalen duif mogen , ze u de rekening aanbieden, maar niet verplichten , wel zullen incasso bureaus u vinden en het geeft vervelendigheid, vaak betaalt men of er vanaf te zijn.

Als er absurde bedragen gevraagd worden door NPO lid of hok dan kan NPO bemiddelen, bij melden door niet NPO lid die grote bedragen vraagt is het een grijs gebied, en moet de praktijk het oplossen.


Upd duif gemeld

Hallo Martijn

Ik heb een duif opgehaald dit jaar, al in 2011 als jonge duif verdwenen deze had mijn zoon van Pierre Faes gekregen.
Pierre belde mij hij had bericht gekregen van NPO dat er een duplicaat aan was gevraagd hij had alleen een naam van die man.
Ik ben gaan zoeken blijkt dat ie in Oldenzaal zat nog wel in centraal hok ben er zo heen gegaan , ik had stamkaart en eigendomsbewijs bij mij.
Ik heb hem verteld dat ik die duif terug eiste ik moest wel 5 euro betalen dat is normaal .
Daarvoor had ik de NPO gevraagd hij moet gewoon die duif terug geven , maar zoveel geld vragen is belachelijk .
Je heb toch alles nog eigendomsbewijs en stamkaart dan zou ik contact opnemen met zijn vereniging want hij staat ook niet op de hok lijst van hem.
Dus hij is strafbaar .
groeten André


Andre via NPO is inderdaad enige weg,en binnen NPO heeft het eigendomsbewijs waarde.


.  

 

 

  


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina