Terug naar startpagina

  Wat kan het zijn ?
Beste Oomen Tijn,

Ik zit met een probleem. Afgelopen seizoen heb ik met mijn duiven goed gepresteerd. De kweek daarvoor was zeer slecht, jongen kwamen niet op en er gingen enkele dood. dan denk je aan Paratyfus.
Heb ze laten onderzoeken en er kwam niets uit. GeŽnt tegen paramixo en ook tegen paratyfus, aansluitend 14 dagen gekuurd tegen Paratyfus. Zoals gezegd goed gevlogen met een paar verliezen.

Toen kreeg ik een duivin die niet meer kon lopen en een paar die met een poot trok. ze vlogen wel, geen verwondingen te zien. na overleg met dierenarts weer gekuurd en de meesten kwamen weer te lopen.

Later weer enkele duiven aan het hinken en sommige lieten vleugels hangen, die heb ik maar op laten ruimen. Alles leek gezond. Weer geŽnt met levende entstof met de garantie als ze Paratyfus hebben vallen ze gauw om.
Een laat jong heeft het niet overleefd. de rest ging goed. Tot gisteren weer een laat jong die eerst goed vloog maar gisteren niet op zijn poten kon staan . Heb deze apart gedaan en staat momenteel maar knippert met een oog en zit er niet lekker bij. heeft u antwoorden of suggesties.
met vriendelijke groet,
Willem

Willem mijn gevoel zegt toch wat paratyfus achtige klachten, helaas zijn er veel verschillende stammen paratyfus, waarvan er sommige zeer moeilijk te vinden zijn, het kan dat ze door de kuur wat opknapten, maar dat er duiven tussen zitten die zogenaamde afscheiders zijn en na de kuur de overige weer besmetten, ik zou de mest op kweek zetten en dan nagaan voor welk antibiotica de bacterie gevoelig is, dan voldoende lang kuren ( 3weken) en wel over het voer, via drinkwater wordt riskant, immers als de temperatuur afneemt drinken ze(te) weinig, onthoud wat u op 1 liter water geeft aan medicijnen, dat geven over halve kilo voer


  

 

 

  


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina