Terug naar startpagina

 
Over voer

ik zie veel vragen over rui kweek vlieg of zuivering etc. Ik persoonlijk geloof er niet in. vroeger deed men enkel kippenvoer geven aan de duiven en ze kwamen als raketten. En ik voer het hele jaar door enkel vlieg en kweek en 4 seizoenen. ze ruien prima en blijven in optimale conditie. Daarom geloof ik niet in al die termen van voeren. ik denk dat het meer geld kwestie is dat er zoveel soorten voer op de markten liggen. Zijn liefhebbers die de duurste voer voeren aan de duiven en alles volgens schema, en niet presteren. Mijn conclussie is dus dat het soort voer helemaal niet belangrijk is. Dit jaar werdt er 1e Barcelona gevlogen. een hele reportage van op YouTube, en hij voert het hele jaar door 4 seizoenen zonder poes pas.


Beste nu moet ik u corrigeren, zoals het vroeger met kippenvoer ging gaat niet meer, en als we alles in het werk stellen om de duiven optimaal, als atleten aan de start te brengen is een aangepast voer, nodig voor de tijd van het jaar, dat er zoveel mengelingen zijn wordt niet bedacht door de fabrikant, maar is ontstaan uit vraag van liefhebbers, voor de fabrikant, winkelier zou het ook veel eenvoudiger zijn, maar doe er maar eens een mengeling uit, de kritiek en onvriendelijke mail zijn niet uit de lucht, verder weet ik niet over welke winnaar Barcelona u het hebt, maar de eerste nationaal, voert geen 4 seizoenen het gehele jaar, ik weet dit omdat ik zijn voerschema ken, en wij ook het voer leveren aan zijn winkelier, het is uiteraard mogelijk dat op een ander niveau iemand een eerste Barcelona vloog, vaak wordt gezegd ik voer 4 seizoenen, maar dan worden toegevoegd, korrels, snoep, hennep, gepelde zonnepitten ect, ik zeg dan vertel dit er ook bij want dan is het geen standaard of 4 seizoenen meer


Upd over voer

Ik moet moet hierbij idd zeggen dat voer er veel aan doet,
Ikzelf heb jaren topsport judo gedaan int niveau vele ereprijzen ontvangen, hierbij was een voedingsdeskundige zeker nodig.
Of ik hierdoor gezonder oogde mag niet gezegd worden,maar……. Mijn intern gestel was wel stukken beter en dit was schematisch aantoonbaar en bloedwaarden verklaarden ook een hele hoop. Uiteraard verlangt dit aangepaste voer schema ook doelgericht trainen.
Dit omdat eender welk wezen mens of dier slechts een paar keer per jaar een optimale maximum conditie kan bereiken.
Hoe gaat men tewerk :
Men begint allemaal aan het seizoen met een bepaalde algemene conditie.
Bij de topsporters(mensen) worden er dan in een aangepast centrum met alle sensors en metertjes allerhande test uitgevoerd om meer te weten wat je lichaam op dat moment aankan en hoerap je recupereert, melkzuurvorming, in en uitgeademde lucht wordt geanaliseerde, zuurstof gehalte in bloed hoeveel waarden van alles en nog wat een hele waslijst hehe.
Na dit gedaan te hebben weet men waar men staat en hoe men verder te werk zal moeten gaan. Er wordt dan gekeken aan welke wedsrijden er dit jaar optimaal gepresteerd moet worden.
Er word dan een trainingschema opgemaakt die zal zorgen door de nodige inspanningen en rust op de gewenste wedstrijddatum optimaal staat 110%.
Stel je voor dat in het begin van het seizoen je niveau op 50% staat men werkt dit op naar 60%, hiervoor is al heel wat inspanning gedaan hierdoor moet er weer gerecupereerd worden door rustiger aan te doen zodoende niet in je reserves te putten.
Door rustiger aan te doen zakt men weer naar een niveau van 55%, hiernaa gaat men weer werken om aan 65% te stijgen om dan eens dit gehaald te hebben weer rustiger zal aan doen.
Hierdoor zakt men terug naar 60%, dan trainen tot 70%, rusten tot 65% dan trainen tot 75% en zo verder tot aan 110%.
Wekelijks testen uitvoeren bloed Enzo om echt te kunnen zien waar men staat zodanig dat men niet overtraint en niet te diep rust.
Verschillende voedingsstoffen op verschillende momenten zijn nodig om dit te kunnen volhouden zonder uitgebrand te zijn ( mentaal en lichamelijk).
Dit klinkt allemaal overdreven maar hedendaagse topsport is niet te vergelijken met de werkende topsporters van vroeger.
Talent is nodig om uit te blinken als atleet, maar besef dat er nog velen zijn met een talent die dezelfde doelstellingen heeft gezet als jezelf hebt gedaan.
Ben jij degene die die ene procent meer heeft gedaan speelt dat wel een grote rol.
Als men de goede soort bezit, goede accomodatie en handeld zoals hierboven( zonder al de testen dan zou wel heeel duur worden) dan volgen de resultaten.
Dit klinkt als een helse doen maar alles is kwestie van een vast stramien te vinden die dan een gewoonte wordt en zoals men weet gewoontes beseft men niet.
Mvg,
Duivenfanaat


Duivenfanaat dank voor uw uitvoerige maar duidelijke uitleg, in het algemeen is de sport de laatste decennia enorm aan evaluatie onderhevig zo ook de duivensport, inderdaad ieder procent telt, ik herriner me nog dat Jos Leuris vertelde dat zijn vader ooit 3 duiven meegaf op Chatereaux, en er 2 thuis had op de dag van lossing, later in het drieluik Orleans-Chatereaux-Bourges , klokte men in ons samenspel 9 jonge duiven in een minuut, nu zie ik specialisten in staat om er 9 in een minuut te klokken, dus evaluatie speelt een grote rol, en resultaat zit in kleine dingen


 

 

  


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina