Terug naar startpagina

 
Scheiden

hallo wij zijn gestopt met vliegen op de natour omdat ze teveel in de rui waren nu willen we even weten of we ze nu al moeten scheiden zowel de oude als de jonge wij willen half december gaan koppelen of moeten we de duiven eerst uit laten ruien maar dan heb je wel weer kans dat ze op eieren komen is dat dan niet nadelig voor de rui m.v.g. gvt p.s wij zijn geen voorstanders van medicijnen wij gebruiken knoflook en forte-vita van travipharm alvast bedankt ga zo door (veel tips en goed advies en raad)


Beste, ik zou nu scheiden, lekker laten uitruien met een goede ruimengeling, eventueel wekelijks biergist, tijdig een bad, met regelmaat grit/roodsteen geven en zeer belangrijk, indien mogelijk met regelmaat los, pas op voor aanvetten

Upd scheiden

ik heb gelezen dat deze duivenmelker gestopt is met de natour i.v.m. met de rui. Mijn duiven zitten ook goed in de rui, want ik doe niet aan verduisteren i.v.m. de gezondheid van de duiven. Verduisteren kan nadelig zijn voor de duiven namelijk. Echter speel ik deze duiven gewoon. Uiteraard moet je geen kopprijzen verwachten als ze in de rui zitten, maar ik speel ze voor de ervaring voor het nieuwe seizoen. Want in deze periode en tijd van het jaar zijn verliezen zeldzaam. Dus dit is een uitgelezen kans om extra ervaring op te laten doen voor de duiven. Indien ik hier goed aan doen, wil ik de meneer adviseren om ze gewoon te spelen voor de ervaring. Want hoe meer ervaring ze meekrijgen des te beter voor de prestaties in de toekomst. Een goede duivenmelker is niet alleen de duivenmelker die veel prijzen binnen haalt, Maar ook hoe hij met zijn duiven om moet gaan, om in de toekomst te kunnen presteren. Maar wat ik adviseer is onder voorbehoud van wat onze duivenspecialist van duivenmarktplaats te zeggen heeft hier over.

TIP: Ik kan enkel zeggen, en ik spreek uit ervaring van dit jaar.. zorg dat de duiven gezond zijn. 2 a 3 x per jaar een mest onderzoek doet al wonderen, ook al zien ze er kerngezond uit.. ze kunnen altijd wat bij zich dragen. een duif die wat mankeert.. kan nog een topper zijn.. maar die zal enkel te zien zijn op de laatste pagina van de uitslagen lijst of helemaal niet. En nooit blind kuren ivm resistentie die ze kunnen opbouwen. En laat de medicijnkast dicht! Voor het koppelen voor het nieuwe seizoen een wormkuur en meer ook niet. tenminste zo ga ik te werk en bevalt me uitstekend. en niet kuren tegen het geel zolang ze geen geel hebben.. want vele melkers kuren blind tegen het geel om zo het geel te voorkomen. Maar ze maken het alleen erger, want als ze het geel gaan krijgen zal die kuur waarschijnlijk niet meer helpen dmv resistentie.


Dank voor reactie
 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina