Terug naar startpagina

 
Ziek en baden
Hallo Martijn,

, is misschien een rare vraag. Wanneer is een duif ziek? Vroeger zei AS; "een zieke duif gaat niet in bad. Wat niet wil zeggen dat als ze niet in bad gaan dat ze dan ziek zijn". En een oom van me zei vroeger dat de beste duivendokter het BAD was. Als ze daarin gaan hebben ze niks, zei deze dan.
Maar wat is nou ziek. Mijn duiven gaan twee keer per week in bad maar hebben toch wel eens last van het geel of coc als ik naar een duivendokter ga. Dit zijn dus geen ziekte waardoor de duiven het bad vermijden.
Groeten Ron


Ron, het is zo als duiven graag baden, dat het met de gezondheid redelijk ok is, Het het is als bij mensen, meteen gezond lichaam of lichte griep gaan we ook in bad, bij zwaar ziek niet, duiven met lichte infectie of besmetting zullen wel baden, voorbeeld vrijdag gaf ik mijn duiven een bad en niet een ging erin, er was veel wind, zaterdag gaf ik ze weer een bad en ze verdrongen elkaar om in bad te kunnen, ik neem aan dat de gezondheid situatie niet verandert was, dus 100% gaat verhaal niet op , er zijn meerdere factoren, leuk detail in 1992 werd AS , tweede kampioen in afdeling Midden-Brabant aangewezen jonge duiven, ik stond een trapje lager, en was derde, in dat jaar ging alles vanzelf ik begon met 40 jonge en hield er 39 over( was toen heel gewoon), en deze gingen dagelijks in bad in de ren, het hok was een oude bouwkeet, zonder isolatie of wat dan ook, met 40 cm stro onderin, dus u kunt begrijpen dat ik graag zie dat de jonge duiven baden  

 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina