Terug naar startpagina

 
Duif opgehaald,

Goedenavond Martijn,

Graag zou ik zien dat het volgende artikel wordt geplaatst:

Hele verhalen over opvangers, waar door liefhebbers van de sport op gereageerd wordt, waardoor er een andere aanpak zou moeten komen betreffende eigenaren en hun duiven via NPO. Ik zou graag zien dat de NPO ook regelt dat opvangers die de eigenaar niet terug wenst te ontvangen voor de opvanger behouden moet worden, wanneer hij dit wenst.
Enige toelichting in deze is misschien wel handig, omdat anders de meesten het niet begrijpen. Ik vang twee jaar terug een duif op van een internationaal bekend hok. De duif opgegeven en de mededeling dat hij dezelfde avond terug zou bellen. Dit is echter niet gebeurd. Wel kwam er de volgende dag een liefhebber die een half jaar eerder gestopt was aan de deur met de mededeling dat hij de duif voor de eigenaar zou komen ophalen (beiden kennen elkaar) en zou terug bezorgen.
Na acht maanden en enkele geruchten van liefhebbers uit de buurt de eigenaar gebeld en gevraagd hoe het zat. Hij zei de duif geschonken te hebben aan de zoon van de man die hem ophaalde. Naar mijn idee zeer onsportief, van zowel de eigenaar als degene die hem hier weghaalde.
Vandaar de oproep wat er geregeld zou moeten worden met opvangduiven zulke dingen ook mee te nemen. Je geeft de duiven op om ze terug bij de eigenaar te krijgen en niet om ze een straat verderop bij buurman achter te laten.
Dank u voor uw positieve bijdrage in de sport door het plaatsen van uw stukjes op veler sportgebeurtenissen.
Fokke


Fokke, u meldde een duif, deze werd op aangeven van eigenaar de volgende dag opgehaald, en werd vervolgens door eigenaar geschonken aan familielid ophaler, u deed uw morele plicht als melder en eigenaar deed morele plicht om duif te laten (op)halen zeer snel, tot zover lijkt het mij allemaal in orde, ik zie niet direct onsportiviteit, ieder deed wat eigenlijk normaal zou moeten zijn, melden en ophalen of te laten halen, Misschien had eigenaar u wel even moeten inlichten dat de duif door derden opgehaald zou worden verder is het zo dat aanmelder als duif niet wordt gehaald bij NPO een duplicaat kan aanvragen, in overleg gebeurt het ook als eigenaar contact neemt met melder dat het eigendomsbewijs wordt overgestuurd,  

 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina