Terug naar startpagina

  Beste zogenaamde dierenvrienden,


Wij houden postduiven, welke prima verzorging krijgen en gebouwd en getraind zijn om wedstrijden te vliegen over afstanden tussen de 75 en 1200 km. Geloof het of niet, deze duiven hebben het vele malen beter dan de gemiddelde stadsduif!
Deze postduiven zijn allemaal voorzien van een vaste ring om het rechterpootje met een uniek nummer erop. Onze duiven hebben om het andere pootje ook nog een ring om met ons telefoonnummer. Mocht de duif verdwalen en ergens opgevangen worden, hoeft men maar te bellen en we komen hem halen.
Vandaag kregen we een jonge duif terug op het hok welke eind mei ontsnapt was. Deze duif heeft duidelijk ergens te eten en te drinken gehad, dus bij iemand gezeten.
Ongetwijfeld met goede bedoelingen verzorgd. Gezien de manier waarop hij reageerde op de eigenaar en het gemak waarmee hij het hok in kwam en zich begaf tussen de andere duiven in het hok was snel duidelijk dat het een duif van onszelf is.
Het is alleen jammer dat zowel de rode vaste ring als de oranje telefoonring en nog een witte herkenningsring, van de pootjes zijn afgehaald voordat deze duif zijn "vrijheid" terug kreeg.
We zijn gaan zoeken in onze duiven administratie en hebben achterhaald welke duif het is.
De rode vaste ring van deze duif had een nummer dat eindigt op 6899 en het is een jonge duif van april 2017. Deze is ontsnapt op 23 mei en mee gaan vliegen met de wat oudere jonge duiven. Gezien de duif nog amper buiten het hok geweest was, is hij op conditie af moeten haken van de groep en ergens geland.
Nou denkt u als dierenliefhebber wellicht dat u een goede daad hebt verricht voor de duif, omdat deze door het ontbreken van de vaste ring, niet meer aan wedstrijden kan deelnemen. Tot zover is dat juist,
Echter wellicht wist u het niet, maar er mogen zich géén duiven zonder vaste ring op de hokken bevinden. Dit betekent in heel veel gevallen dat u voor de duif, die voor 99% gewoon terug vliegt naar eigen hok, het doodvonnis hebt geveld door de vaste ring te verwijderen.
De eigenaar mag deze duif niet meer op zijn hok hebben en is zelfs strafbaar als men dit ontdekt.
Ik hoop maar het u duidelijk wordt dat u meer slecht dan goed doet door de vaste ring van het pootje af te knippen.
Wij zullen de duif behouden, doch vliegen is niet meer mogelijk voor deze jonge duif omdat hij niet op het hok mag verblijven. Hij mag de rest van zijn leven in een leuk hokje van 60x40 doorbrengen waar hij uiteraard wel prima voer, drinken en de nodige vitaminen krijgt. De vleugels strekken en heerlijk rondvliegen en spelen met de wind is er niet meer bij.
Wij danken u hartelijk voor het verzorgen van onze duif, maar neem een volgende keer gewoon contact op met de eigenaar als u een duif opvangt? De eigenaar is te achterhalen via de NPO te Veenendaal.

Met sportieve groet, Samantha Bruls & Erik de Laat


Naschrift Martijn, beste lezers besef wat je duif en liefhebber aandoet, door dergelijk gestoord gedrag, het is moedwillig iets van anderen beschadigen, en betreffende duif veroordelen tot levenslang gediskwalificeerd,
 


 

 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina