Terug naar startpagina

 

Verduisteren


Best Martijn,
Ik heb heb 20-tal zomerjongen, uitgekomen rond 1 juni, waar ik de op de natoer (september) mee zou wiilen vliegen. Vanaf het afspenen tot nu zijn ze verduisterd van 19.00-7.00 uur. De laatste week begin ik pennetjes te vinden.

Mijn vraag is, hoe zorg ik ervoor dat ze op de natoer met een volle wiek kunnen mee doen? Ik hoef er niet bang voor te zijn dat ze niet helemaal door de rui komen, aangezien ik er volgend jaar niet mee ga vliegen. Mijn eigen idee was om ze vanaf nu (ca 1 juli) te gaan bijlichten.
Graag je advies.
Groeten Frederik


Frederik ik volg niet helemaal, duiven uitgekomen op 1 juni, zijn nu 30 dagen, u zegt zijn al verduistert, kan dus maar heel kort zijn, bijlichten kan de lengte van daglengte 1 juli aanhouden, maar of ze nog een volle vleugel zullen hebben daar twijfel ik aan, maar is het opleren van deze laten niet belangrijker dan prijs vliegen, laat ze zoveel mogelijk ervaring opdoen,ongeacht hoe ze in de pluimen zitten , deze late hebben het vaak het volgende jaar moeilijk dus belangrijkste is, laat ze goed door de rui komen en leren, leren, leren, presteren komt later
 

Update verduisteren

Beste Martijn,
Ik heb me een maand vergist. De jongen zijn 1 mei uitgekomen ipv 1 juni. Wellicht maakt het voor het advies niet uit, maar misschien kan de tekst op de site, en wellicht het advies (?) aangepast worden.
Excuus voor het ongemak.
Mvg Frederik


Beste Frederik, ik zou het verduisteren laten doorgaan tot ze 6 weken verduistert zijn, en dan de daglengte van de dag dat u stopt. Aanhouden met bijlichten, of het allemaal lukt kan ik nier garanderen, een probleem hebt u mogelijk, nml door verduisteren, dan bijlichten, en tevens opleren dat de duiven coli krijgen, dit zou funest zijn nml dan bent u 3 weken verder dwz een halve natour, dus het is een gok
 

 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina