Terug naar startpagina

 

Opleren


beste Martijn,

als ik mijn duiven doe africhten blijven ze erg lang weg of komen uren te laat. ze zijn in top conditie en toch kwamen ze niet. nu wilde ik eens onderzoeken hoe het kon dat ze zolang wegbleven van een africhting. Ik heb daarom 2 gps ringen gekocht zodat je de duiven kunt volgen waar ze vliegen. ik richt ze altijd af vanuit het zuiden omdat dat onze vlieglijn is.vanmorgen heb ik ze 25 km afgericht, en wederom uren te laat. eenmaal de duiven thuis ging ik de ringen uitlezen, en tot me verbazing zag ik dat ze tot wel 100 km weg deden trekken . ze vlogen vanuit Roermond in een bijna kaars rechte lijn tot wel bijna in den Bosch. en in een zig zaggende lijn keerde ze weer terug. is dit normaal? dat ze zo ver wegtrekken? en dat ze niet meteen naar huis vliegen van een africhting?


Beste het is opleren dus moeten ze leren om
1)De weg naar huis te vinden
2) dit zo snel mogelijk

Het eerste lukt het tweede nog niet helemaal, redenen kunnen zijn ze pikken bij een andere groep aan, ook kunnen ze zo goed in hun vel zitten en zonder nadenken lekker gaan vliegen, zeker in de ochtend, en dan pas gaan nadenken, als hulpmiddelen kunt u de duiven al in de avond in de mand zetten ( eventueel met drinkgootje eraan)als duiven langer uit het hok zijn is de drang groter om daar terug te zijn, en dan lossen in kleinere groepen, duiven zijn volgers vliegen er een of twee een bepaalde kant op dan zullen er veel zonder nadenken volgen, dus los ze in bijv 3 groepjes, en uiteindelijk per 5 of zes, wel lang genoeg wachten in het begin dan de groepjes elkaar niet terugvinden, op een gegeven moment bij duiven in conditie, zal het eerste groepje snel weg zijn, en kunt u de groepjes vlot achter elkaar lossen, met de gps ring gaat er een wereld open, ook bij de training ik las in de stukjes van M Beekman hoever en hoe hard weduwnaars kunnen trainen, er gaat een wereld voor u open


Update opleren

Martijn
Ik ben er bijna zeker van als die liefhebber de jongen eerst los laat dan binnen roept en dan de mand in en dan rijden naar de losplaats ze regelrecht naar huis komen.
Die liefhebber moet hier natuurlijk wel zin en tijd voor hebben. Heb dit vaker mee gemaakt.
Vr.Gr.Pe


Pe dank voor uw aanvulling cq tip

U zoldehok en ornithose


Beste Martijn,
Ik heb de foto’s gezien van het zolderhok van Paul. Ik zie diverse dingen waar ik mijn vraagtekens bij zet. Misschien beter dat ik de contact gegevens kan krijgen van Paul?
Alvast bedankt.
Groet Gijs

Gijs ik mail de gegevens van Paul naar jou, dank voor reactie

 

 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina