Terug naar startpagina

 

Voeren jongen bestemd voor de fond


Beste Martijn,

Eerst en vooral proficiat met je site is super goed.


Verder had ik een vraagje ivm grote fond. Ik ben nml sedert dit jaar begonnen met 4 koppels, deze hebben twee ronden Jongen voor me gekweekt, ik mag zeker niet klagen met de kweek, 15 jongen kunnen grootbrengen, 1 heeft een calimerotje gedaan en kreeg door zijn halve eischaal op zijn hoofd geen lucht of wat dan ook en is dood gevonden de volgende dag, de avond ervoor was hij nog een eitje.
Maar nu was mijn vraag aan u wat ik deze Jongen moet geven.
Momenteel krijgen ze nog start van Versele plus ic, hierna ben ik van plan de junior te geven, maar nu was de vraag eens ik ze zelf heb weggebracht, en deze klaar zijn voor hun leervluchten met de club wat en hoe ik deze dan best voer.
Ik voer nu tweemaal daags, 1/3 rantsoen símorgens 2/3 savonds, ik train ze símorgens vroeg, heel vroeg ivm de overnacht vlucht die ik later op het oog heb, ze krijgen pas hun ochtend voer na het trainen.
Halfuurtje na zonsopgang moeten ze Vliegen.
Alvast bedankt
Mvg
Fabbe


Fabbe allereerst dank voor het compliment, voelt altijd goed, zodra ze wat uitgegroeid zijn kunt u de start plus ( kweek) vervangen door junior plus met 50% Gerry plus, dan de laatste 2 voerbeurten , 100% junior dus donderdagavond, vrijdag morgen, dan in de namiddag ( vrijdag)nog een handje snoepzaad, zodat ze nog zeker een keer drinken voor he inmanden, let op vrijdagmorgen ruimer voeren, dan bij thuiskomst ook 100% junior, en vanaf maandag weer 50 junior en 50 gerry, wordt het boven de 250 km dan vanaf woensdag morgen 100% junior, een tip we hebben voornoemde mengelingen ook met zwarte mais ( extra antioxidanten) voor een kleine meerprijs doet u dan aan natuurlijke spierbescherming, met uw aantal duiven is de extra kost nihil
 

 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina