Terug naar startpagina

 

Jaarling niet op gewicht


Beste Dhr. Oomen, Ik heb een vraag over een jaarling duif. Dit is een vasthouder dus wordt niet vaak in de hand genomen. Vorige keer viel mij op dat de duif wat kortademig was en heb hem toen in de hand genomen. Het bleek dat deze duif best wel mager was. (Lag met jonge duif) De duif heeft een aantal weken apart gezeten en dan wordt de duif wel wat dikker maar hij wordt niet echt rond. Wat mij opvalt is dat deze duif alleen maar klein voer eet en geen grof voer. Heb de doffer nu los gelaten bij de vasthouders en reeds na enkele dagen kun je merken dat de duif weer een stuk magerder is geworden. De duif blijft wel vitaal. Heb u een idee wat dit zou kunnen zijn of hoe ik dit kan oplossen zodat hij grof voer gaat eten. Ik steek nu elke dag 's morgens en 's avonds een stuk of 10 erwten op dit nog zonder resultaat. Graag lees ik een reactie van u.
Bij voorbaat dank. John


John er moet een reden zijn waarom hij geen grove bestanddelen kan/wil eten, als we hierachter kwamen was het op te lossen, opsteken van grove delen is geen optie voor de toekomst, zou er een afwijking in de spijsvertering zijn, zit er een verstopping, vergroeiing vernauwing in de spijsverteringsweg, ik denk in die richting, at deze als jongeduif beter of ook alleen klein spul ?

Upd Jaarling niet op gewicht
Beste dhr. Oomen, Ik weet niet of deze duif als jonge duif wel grote stukken heeft gegeten. Hij heeft bij mijn duiven maat gezeten. Heb altijd al wel gedacht dat deze duif wat magerder was dan zijn broer. Zou misschien kunnen dat het al van begin af aan is. Duif is intussen naar dierenarts voor verder onderzoek. Bedankt voor uw antwoord. John


John ik ben benieuwd wat er loos is, dank voor feed back


 

 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina