Terug naar startpagina

 

 
Pech of opgelicht

Beste,
Na 3 hartaanvallen (de laatste 14-1-17) heb ik mijn oude hobby waar ik in 2004 mee gestopt ben wegens werk weer opgepakt. Ik mag immers niet meer werken dus tijd zat.

Nadat ik ben lid geworden van een vereniging en diverse heb aangeschaft zoals een unikon, en duiven toebehoren, heb ik ook duiven (kwekers en jongen) gekregen zodat ik in july ook mee kan vliegen, geniet ik dagelijks van de duiven. Tot zover alles goed.

Ongeveer 3 weken geleden zag ik een adv. Van een liefhebber te koop 10 speenklare duiven. Met afstamming ed. Via Google heb ik gekeken of afstamming bekend was en ben ik vervolgens in contact gekomen met de liefhebber.
€25,- per duif vond ik wel veel maar ik besloot om op zijn aanbod in te gaan mede omdat de beste man vertelde dat deze jongen normaal €100,- en meer opbrachten maar om een beginner te helpen kon ik ze voor minder kopen. Mooi dacht ik dan kunnen ze straks mee op de natoer.

Weer thuis gekomen met nieuwe aanwinst leek alles goed tot de volgende dag.... ze zaten een beetje in elkaar en wilden eigenlijk niet eten...misschien moesten ze wennen?
Om een lang verhaal kort te maken, binnen 5 dagen had ik geen duif meer die ik had gekocht alle 10 dood.(Let wel, van die andere kwekers en jongen is er nog geen 1 doodgegaan )
Nu zegt de liefhebber, risico van het vak en domme pech.
Of waren de aangekochte jongen al ziek en wist de liefhebber er van?
Het is vooral zuur omdat ik had gehoopt met een koppeltje duiven natoer te vliegen maar helaas.
Ben ik opgelicht of heb ik gewoon pech?
Ik blijf liever even anoniem gezien het laatste contact met de liefhebber.

Beste, het komt raar over als iemand een herstarter wil helpen en 750 euro laat lopen, en dan bij doodgaan van de duiven zegt u had pech.
Natuurlijk er kan bij levende dieren iets mis gaan, maar in dit geval lijkt mij dat de duifjes ziek waren of in ieder geval besmet, meestal denken we bij aankoop dat er garantie is tot de auto, dit is niet zo, nml bij aankoop, kan men zich achteraf beroepen op verborgen gebreken, alleen er zal nu geen bewijslast zijn, u mag mij privé de gegevens ( naam) van de verkoper doen toekomen, ik zal kijken of deze eerder over de schreef ging, deze man moet in mijn ogen als hij een hart heeft ipv twee magen tenminste iets met u regelen in de vorm van gedeelte aankoop geld teruggeven of zorgen dat er enkele evenwaardige duifjes terugkomen, bovendien moet hij zich diep schamen, dat hij niet zelf met een oplossing kwam


Upd pech of opgelicht
Martijn de man die de duiven gekocht heeft en zijn dood gegaan mag met mij contact opnemen heb nog wel 10 late jong mag hij gratis op komen halen moet wel zo snel mogelijk bellen want ze kunnen er nu af 0416 313090

Lowi ik ga uw mail doorsturen, erg bedankt voor deze geste

 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina