Terug naar startpagina

 

 
Verduisteren nodig ?

Beste Martijn, is verduisteren wel nodig is het niet teveel tegen het natuurlijk en genetisch bepaald proces van het leven van de duif in, misschien ga je daar later wel een zware prijs voor betalen, ik ga in ieder geval proberen zonder verduistering m'n duiven zo goed mogelijk overal doorheen te krijgen. Met vr grt Wim.

Wim verduisteren is niet nodig, zonder verduisteren kunt u het hele programma afwerken, en de duiven ervaring laten op doen, maar uw kansen met kale duiven voor prijzen is erg klein,voor de toekomst van de duiven kan niet verduisteren zeker voordelen hebben, en kunt u de jongen op nest krijgen dan blijven ze ook in de veren.
Een stelling: voordat we het verduisteren kenden,kenden we toen de enorme verliezen Ja of Nee, en kenden we toen adeno en coli ? Ja of Nee ? Misschien iets om over na te denken !!!!


Upd verduisteren nodig

Martijn ik wil eraan toevoegen dat verduisteren alleen maar nadelen geeft. we moeten verder denken (toekomst) dan alleen maar prijzen willen winnen met de jonge duiven. ik zie de vluchten voor de jonge duiven als africhten voor het volgend jaar. dus ervaring op laten doen. ik heb altijd verduisterd, echter had ik vaak coli. en duiven die wegbleven. sinds ik ermee ben gestopt. nooit meer coli gehad. en veel minder verliezen. enigste verliezen ervaar ik met de jonge duiven. maar dit zal iedereen wel hebben. maar als jarige duiven ga je er veel plezier aan beleven. wees zuinig op je duiven. en laat de natuur zijn werk doen. zo komen de duiven het beste tot zijn recht. er zijn steeds meer liefhebbers die stoppen met verduisteren omdat er nadelen aan vastzitten. dus het is aan jullie zelf hoe dierbaar de duiven voor jullie zijn. en wat martijn ook zei. zet de jongen op nest en ze ruien niet meer aan de pennen. Succes

Dank voor reactie

 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina