Terug naar startpagina

 

 Actisan 

Beste Martijn, schitterende rubriek! Ik kreeg laatst de tip van iemand in het veevoer om actisan te gaan gebruiken. Het is ontsmettend
 en neemt heel veel vocht op. Het zou ook helpen tegen coli. 


Kan jij er iets over zeggen?

Actisan, een revolutionair nieuw ligbedhygiëne product. Een droogmakend én desinfecterend mineralen complex speciaal ontworpen voor de verbetering van de hygiëne van de ligbedden, om geuren te onderdrukken en de ligbedden goed droog te maken.

Eigenschappen van Actisan:
• Obv minerale zouten met als werkzame stof Salicylzuur.
• Zeer groot vochtbindend vermogen > 250 % (onomkeerbaar).
• Desinfecterend, biociden geregistreerd product (14576N).
• Bewezen werking (getest door het ILVO).
• Langdurig werkzaam, 48 tot 72 uur.
• Aangename geur.
• Makkelijk strooibaar.

 

Actisan-5L is een zeer effectief desinfectiemiddel om oppervlakten en ruimten te desinfecteren die in contact komen met voeding en drinkwaren en de grondstoffen hiervoor. Het kan toegepast worden in bijvoorbeeld de voedingsmiddelensector, gezondheidszorg en diersector. Het desinfectiemiddel gaat de strijd aan met bacteriën, schimmels, gisten, algen en virussen en dat maakt het middel bijzonder geschikt voor stallen en veetransport. Ook wordt Actisan-5L gebruikt ter bestrijding van micro-organismen in zwemwater van therapeutische baden en privé-zwembaden.

Actisan-5L bestaat vrijwel uitsluitend uit werkzame stof. Deze werkzame stof is zeer stabiel en geeft daardoor zeer voorspelbare en betrouwbare desinfectie resultaten. Het desinfectiemiddel gaat een chemische reactie (oxidatie, feitelijk een verbrandingsreactie) aan met micro-organismen. Resistentie vorming is daardoor niet mogelijk.


Veeteelt: Rundvee, schapen, geiten, varkens, pluimvee

 

 

Jan, we kennen het in poedervorm in grootverpakking, en ik kleinverpakking in tabletvorm, lijkt een goed middel wat toepasbaar is voor hobbydieren incl duivenverblijven wel eerst voor gebruik alles goed reinigen, dus mest en stofvrij maken

 

 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina