Terug naar startpagina

 

Vraag/oproep

nog een vraag Martijn of een oproep!
Hoe is het mogelijk!? vandaag jonge duiven afgericht op een afstand van 35km plus minus 13 weken oud tot 18 weken oud. van de 30 jonge duiven zijn er 7 achtergebleven. op deze kleine afstand al duiven verliezen, hou ik me hart vast op de echte vluchten. en dit waren niet zomaar duiven, nee deze duiven komen uit 1e klas duiven zoals vader 2e npo 22.000 duiven etc etc.
hoe is het mogelijk dat ik bijna bij elke africhtingsvlucht duiven verlies. duiven zijn in zeer goede conditie en gezondheid toch raak ik er kwijt. ze vliegen wel anderhalf uur als ik ze laat trainen. en ze voelen zo zacht als een zijde dekbed. al met al ben ik er dit jaar minstens 20 jonge duiven kwijt aan alleen africhten en vanuit het hok (roofvogel) hoe kan het toch dat ze kwijt raken van een minimale afstand?? ik benadruk nogmaals, aan gezondheid ligt dit niet.

Beste dit is het mysterie waar ik al over sprak, er zijn liefhebbers die met duiven kop vliegen, de week erop met andere en duiven die de week ervoor kop vlogen blijven weg, wel moet u eigenlijk niet met 30 graden opleren , komen ze in een andere groep terecht dan worden ze meegetrokken, ze worden moe, krijgen dorst, en gaan ontredderd zitten, ook moet u zich niet rijk rekenen, jonge duiven uit toppers is mooi, maar er is geen enkele garantie dat een super goede of zelfs bruikbare duiven geeft, de kans van goede uit goed is groter, maar geloof me 90% uit goede duiven zijn geen toppers, ik geef nog een voorbeeld van onverklaarbaar verlies, ik was gisteren in Zuid Holland bij een liefhebber die in de ochtend zijn beste oude duiven was gaan lappen 40 km, en wat denkt u de allerbeste was na de middag niet thuis, de overige zaten al een halve dag in het hok

Upd vraag/oproep
Laat deze liefhebber zijn jonge duiven ook eerst trainen s morgens ,voor dat hij lapt ...??
Is althans het proberen waard .
Denk dat hij dan minder verliezen heeft....
En rekening houden met wind uit oostelijke richting ,en onbewolkte hemel ,
is niet het ideale weer om jongen op te leren !!
groetjes

Beste D dank voor nuttige tips over voorkomen verliezen

Upd vraag/oproep
beste meneer die mij het advies gaf over minder verliezen.
ik laat ze smorgens niet eerst trainen. smorgens vroeg rond 08.00 korf ik ze in en breng ze weg. ik probeer juist met dit warme weer te lappen zodat ze aan zware weersomstandigheden wennen. ik lap ze ook met regen. ook dit kunnen ze tegenkomen als ze op een wedstrijd zitten. ik doe er alles aan om ze goed voor te bereiden. echter betaal je hier wel een prijs voor. namelijk veel jongen verliezen. maar hoe kan het dat anderen wel terugkomen en anderen weer niet?! dat was eigenlijk mijn vraag. ik ben ervan overtuigd dat ik door mijn manier van africhten alleen de beste overhoudt. (hoop ik) zullen er ook goede zijn die ik verspeel? vast wel. maar dit is nu mijn manier van africhten. slim is het niet eerder dom. maar ik wil dat mijn duiven met zwaar weer toch thuis kunnen raken. heb ze de afgelopen paar dagen weer afgericht en dit verliep super ze waren al thuis voor dat ik thuis was. hoop dat ik op het goede spoor ben ondanks verliezen. dank u voor het meedenken

Upd vraag/oproep

Geachte Martijn,

Op reactie van de vraag steller het volgende.
Het is schandalig dat een zogenaamde liefhebber van de jongen duiven op leert bij 30 graden of bij regen om zo in zijn ogen
de beste over te kunnen houden.
Deze zogenaamde liefhebber moet gestopt worden en opgevoed worden met het feit dat je met dieren te maken heb.
We staan al niet zo goed te boek bij de dieren bescherming en de PVDD maar met dit soort waanzin wordt het er niet beter op.
Bij de NPO zou voor dit soort denkwijze een licentie uitgifte moeten zijn zodat we die meteen in kunnen trekken bij dit soort gedrag.


Groet Erwin.
 

Upd vraag/oproep

beste meneer die een boze reactie gaf
uw denkwijze over mij slaat nog boek nog wal. ik heb al vanaf mijn 8e duiven. ben een zeer fanatieke en gedreven liefhebber die de duiven op en top verzorgd. met 30 graden worden de meeste duiven gewoon losgelaten vanuit hun hok om te trainen. en de meeste trekken dan ook gewoon. wat is dan het verschil met opleren met 30 graden? zo zie ik het dus. en niet met de itentie om express duiven te verliezen of aan dierenleed te doen. dat duiven soms met slecht weer gelost worden en uiteindelijk zeer grote verliezen, moeten ze dan ook de licentie intrekken van de vrachtwagenchauffeurs of de npo? want dan mag u zelf de duiven gaan wegbrengen. en dat duiven soms dagen in de vrachtwagen zitten en uiteindelijk teruggereden worden door afgelaste vluchten. soms in snikhete dagen. dat vind ik nog vele malen erger dan wat u nu correspondeert. en duiven die niet meer bruikbaar zijn wat wordt daar mee gedaan? u moet verder denken dan afgaan in mijn werkwijze hoe ik mijn duiven train. iedereen is er vrij in hoe hij zijn duiven verzorgd of beter wil maken. door uw reactie op mij geeft u weer een slechte naan aan de duiven sport. terwijl dit niet mijn itentie is. ik ben een zeer gewaardeerde duivenmelker die veel mensen heeft geholpen aan goede duiven. hoop dat u de mooie kanten ook gaat inzien. ipv corresponderen om ons mooie sport weer een slechte naam te geven door uw negatieve reactie. blijf kalm correspondeer vriendelijk en u zult vriendelijk behandeld worden. ik richt ze liever af met 30 graden dan dat ze in een snikhete hok zitten. en te moeten luisteren naar war taal zoals u.

ik wilde er nog aan toevoegen dat ik nergens gezegd heb dat het met 30 graden was. de duiven zijn om 8 uur smorgens gelost. toen was het nog niet zo warm. het werdt wel een warme dag. maar bij lossing was het nog redelijk koel. ik lap de duiven altijd smorgens vroeg als het niet warm is.

Is geplaatst, bij deze wil ik ook de discussie hieromtrent sluiten, ieder heeft zijn zienswijze mogen zeggen, en verdere discussie voegt niets meer toe Martijn
 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina