Terug naar startpagina

 

Duif gevonden, dubbel gevoel

Hallo Oomentijn,

Ik heb vanmiddag een postduif van de dood gered die door 2 kraaien langs de weg werd aangevallen. Het beestje was helemaal uitgeput en was weerloos, klaar om te sterven, maar gelukkig niet ernstig gewond geraakt.

Het betreft een beestje uit Frankrijk met ook een rode wedstrijdring. En het is dus in mijn ogen niet alleen te jong zo'n vlucht te maken, want het komt uit 2017 en is dus bij lange na niet eens een half jaar oud. Het is dan gewoon niet verantwoord dat ik die hier in Badhoevdorp moet vinden lijkt me. Heb me ook wat ingelezen hierover.
Maar volgens mij was ook nog eens van te voren bekend wat voor hitte er de afgelopen dagen aan zat te komen. Dus dubbelop ben ik niet geneigd deze eigenaar te contacteren, ik vind dit verre van diervriendelijk. Het beestje was ook helemaal oververhit. Heb het water met een pipet gevoerd en laat het tot rust komen. Maar ik wil gewoon dat het een goed leven krijgt en niet bij een beul terugkomt, eentje die het waarschijnlijk gewoon de nek omdraait als het niet meer van dienst is als ie het al komt ophalen. Althans, ik ga er niet vanuit dat dit een ware dierenvriend betreft. Dus ik wil graag vragen wat te doen.
 Kunt u mij helpen/advies geven?
Met vriendelijke groet,
Dorine

Dorine, voor mij ook gissen, ik vermoed dat u de wedstrijdring ( rode) verwisselt met de vaste voetring die bij 8 dagen om het pootje geschoven wordt, we zitten in mei, en dat is de tijd dat jongen opgeleerd gaan worden, bij een leeftijd van circa 5 maanden, maar ik denk dat dit beestje in een groep Nederlandse duiven is geraakt toen het zijn rondjes rond het hok vloog en meegetrokken richting Nederland, nog geholpen door de Zuidenwind, en daarna totaal afgevlogen, oververhit naast/ op de weg terecht is gekomen, tot u het heeft gered. Als we door de ogen van dit duifje kijken dan zal het niets liever doen dan terugkeren op het vertrouwde hok in Frankrijk. Ik zou open kaart spelen en niet bij voorbaat de eigenaar veroordelen , ik zou het diertje melden en uitleggen hoe u het vond en wat u ermee deed, hopelijk neemt de liefhebber een juiste beslissing in overleg met u, persoonlijk hebben we met liefhebbers uit Frankrijk, hele fijne ervaringen als het over opvangers ging, echter ook minder mooie, is altijd afwachten, hopelijk pakt het voor het duifje goed uit 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina