Terug naar startpagina

 

Opvangers

beste Martijn
ik vang bijna dagelijks vreemde postduiven op. die gaan gewoon het hok in met mijn duiven. lijkt wel een magneet voor duiven in mijn hok. om ziektes te voorkomen zet ik deze altijd apart. ik bel altijd de liefhebbers op. jammer genoeg zegt 98procent wil hem niet meer of laat maar los. echter komen deze duiven vaak gewoon weer terug op mijn hok. ik heb minstens 12 duiven waarvan de eigenaren ze niet meer willen. wat moet ik hiermee martijn? ze doden kan ik niet want het is toch een levend iets. heb onzettend veel last de laatste jaren van veel vreemde duiven. ik zie dit niet graag ivm ziektes. maar ik heb ook goede ervaringen dat ik bijv een duif opving wat kwam uit een 6e npo. en dat deze mensen ze gewoon kwamen ophalen van soms wel bijna 3 uur rijden (enkel) mijn advies bel altijd de mensen op als er een duif is opgevangen. zijn niet altijd slechte. ik ben helaas nog nooit opgebeld geweest als er een duif niet terug komt. (jammer)

Beste u kent mijn standpunt , melden door opvanger en netjes reageren door eigenaar, u wordt opgezadeld met duiven die u netjes meldt en die niet worden gehaald, wat ermee?, doden is voor u geen optie, moeilijk geval, eventueel afgeven bij centraal hok, en aangeven, ze zijn niet opgehaald, ook niet netjes maar ik zie geen verdere oplossing

Upd opvangers

Hallo Martijn, wat de opvangers betreft is er ook nog een 3e
mogelijkheid kun je natuurlijk ook op laten halen door een koeriersdienst.
Voor 25 of 30 euro zit hij ook bij je thuis zou ik zeker aanraden als je
duif bij een niet duivenmelker zit.
Als ik door omstandigheden de mogelijkheid niet heb is het zeker een
goed alternatief.
Meestal mogen de duiven en medicijnen etc alles kosten dus gewoon wat
minder van dat en je duif op laten halen.
Komt toch heel anders over als kijk maar wat je ermee doet.
Had ik laatst bij hr en mevr Hendriks uit ijsselstein kon vanwege ziekte
de duif niet ophalen en heb gevragen of ze hem wilden verzorgen en los
laten.
Achteraf dacht ik kan hem ook laten ophalen.
Gelukkig is de duif op eigen beweging weer naar huis gekomen door de
goede verzorging van hr Hendriks.
Bedankt nog daarvoor.
Groetjes, gupke


Gupke ik vermoed dat het probleem van inzender is dat de duiven die hij opvangt niet opgehaald worden, en bij loslaten blijven er een aantal bij hem rondhangen, hij is teleurgesteld dat er weinig interesse is voorde gemelde duiven.
 

Upp opvangers

Martijn u heeft helemaal gelijk! ik ben teleurgesteld dat ik met andersmans duiven zit opgescheept. kunnen de duivenmelkers niks aan doen. maar wat hun eigendom is vind ik persoonlijk dat ze er zelf zorg voor moeten dragen als een melker deze niet wil. wat mij ook irriteert is dat veel duiven een klik ring met een telefoonnummer om de poot hebben. ook hier geven ze geen gehoor aan. maar ik heb ze naar een poelier gebracht. kreeg er een euro per stuk voor. is weer een zak voer verdiend. bedankt voor het meedenken.

Beste, u zegt het juist, ieder dient zorg te dragen, verantwoording te nemen over zijn eigendom, ik hoor ach en wee klagen over duiven gepakt door roofvogel, maar gemelde duiven ophalen is te veel.

.

 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina