Terug naar startpagina

 

Niet luisteren

Beste Martijn,

Een ergernis als je jonge duiven op het dak blijven zitten en niet luisteren om naar beneden op het hok te komen. Daar zullen wel meer liefhebbers mee zitten!!
Ik geef ze niet al te veel voer. In de ochtend (rond een uur of 9) een mengeling van vliegvoer met zoontjes en dan ongeveer 15 gram per duif. In de late namiddag laat ik ze los(17.30 uur) en dan vliegt de grote meerderheid op een stuk of 10 na best goed in koppel. Langzamerhand haken er wat jongen af en dat verzamelt zich allemaal op het dak, totdat ook de rest dat doet. Dat houden de laatste 10 gerust vol tot 20.30 uur, dus in totaal 3 uur. Ondanks fluiten, roepen en rammelen! Ze trekken zich er niets van aan. Voorlopig ga/kan ik niet opleren. Dan komen ze bij terugkeer niet direct op het hok. Dat kost me te veel tijd dat wachten. Frustrerend!
Ik speel met de gedachte ze gewoon in de ochtend even een dag of 2 niet te voeren, zodat ze in de avond na het uitlaten hongeriger zijn. Of heb jij een ander advies? In het verleden echt niet zoveel last van gehad als met deze groep.
Frans

Frans, jonge duiven moeten na de training niet eens nadenken maar dwangmatig naar binnen gaan, het moet een gewoonte zijn, begin met minder te voeren in de ochtend, dan na de avondtraining de kans geven om binnen te komen, na een kwartier de eetbak weg, en de buitenzitters niet belonen als ze binnen komen, herhaal dit enkele dagen en de meeste zullen luisteren, houdt in de gaten dat ze niet in herhaling vallen en bij wat ruimer voeren zodat ze in hun oude gewoonte (fout ) hervallen

.

 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina