Terug naar startpagina

 

Trieste balans

Hallo Martijn, ik heb geen vraag maar wel iets wat ik kwijt wil.
Heb de afgelopen tijd op diverse plaatsen mijn bonnen verzilverd en jonge duiven opgehaald die ik er besteld had.
Maar praktisch bij iedereen kreeg ik de negatieve opmerking ik wil ermee stoppen.
Op mijn doorvragen kwamen er dan uitingen van onvrede over diverse dingen in de duivensport.
O.a roofvogelproblematiek.
Ziekten die jaarlijks terugkomen.
Megahokken en beroepsmelkers.
Invliegduiven <alleen bij de overnachtspelers>
Wil je echt presteren gaat het ten koste van je gezin.
Etc etc.
Het is volgens mij geen 5 voor 12 maar al ver over 12 uur.
Hoop dat ik bij de liefhebbers waar ik nog heen moet toch ook wat positieve verhalen te horen krijg.
Maar denk dat het er slecht uitziet voor de duivensport.
Ben best een positief persoon maar krijg toch ook het gevoel van waar doe ik het nog voor.
Groetjes en succes allemaal.
Gupke

Gupke inderdaad ik merk het ook weliswaar minder als bij oude NPO bestuur, maar als ik in gesprek kom met liefhebbers die ik nooit eerder sprak, is het geen kunst om in no time alle ongenoegen/ problemen , als hoofdgesprek te voeren, maar u zegt het is over 12, ik ben overtuigd dat we het kunnen klaren voor 1 uur, nml we moeten de negatieve cirkel doorbreken, en willen zien dat duivensport mooi is met zijn minder mooie kanten, maar deze mogen niet de boventoon voeren, we moeten trots worden op onze sport, en geloof me we zijn onderweg, maar komen files tegen, dwz stilstand en stilstand is achteruitgang daarom, moeten we voor 1 uur de file oplossen of korter maken zodat we door kunnen bouwen aan een mooie toekomst, ik geloof in de mogelijkheden, maar we moeten willen, en proberen het goede duidelijk te zien, en het minder goede als grote mensen oplossen, belangrijkste het negativisme laten ophouden en het positieve uitdragen ieder op onze eigen manier.
 

Upd trieste balans

Onderstaande ontving ik van een wijs man, in deze reactie zit veel wijsheid, ik wil ze u niet onthouden.

Ja Martijn
kregen we de kopjes maar eens de zelfde kant op....
maar naar het schijnt is negatief makkelijker als positief te zijn en er de schouders eens een beetje onder te zetten..
mopperen is makkelijker.....

uP trieste balans

beste martijn
ik wilde terugkomen over de inhoud van gupke (trieste balans)
de negativiteit komt inderdaad steeds vaker voor. ik heb zelf ook die neiging namelijk. kijk bijvoorbeeld naar de beroepsmelkers inderdaad. bakken met geld. en vaak waar geld is kun je niet van winnen(oneerlijke sport) mensen met een kleine budget kunnen bijv niet zovaak hun duiven africhten. of betere duiven aanschaffen. ze moeten het maar doen met wat ze hebben wat vaak resulteert in jarenlange fokken om die ene goede duif te fokken. (als het ze uberhaubt lukt) de beroepsmelkers kunnen die succes gewoon kopen. megahokken heb ik geen problemen mee. wamt je kunt namelijk ook 300 slechte duiven hebben. de roofvogel problematiek kunnen we denk ik niet oplossen omdat deze vogels beschermd zijn en er dus steeds meer bij komen. ik denk dat de npo niet de draagkracht heeft om dit op te lossen. de sport is niet meer wat het vroeger was. vroeger leende je hier en daar duiven, en mensen deden elkaar meer gunnen. tegenwoordig als een duif goed vliegt moet je met een zak geld aankomen. natuurlijk is het mooi meegenomen voor de eigenaar. maar de gunfactor moet weer terugkomen in de sport. en elkaar aanmoedigen. want als je het moet doen met de duiven die je hebt omdat je het budget niet hebt voor betere duiven, houdt de lol in de sport al snel op. de duivensport begint steeds meer op de eredivisie te lijken. de amateurclubs en de profclubs. dus u snapt dat deze amateurclub nooit kan winnen van Ajax of Feyenoord of welke profclub ook. de enige manier om de sport een boost te geven aan deze (amateurclubs) is dat de profclubs deze mensen ook een kans moeten geven door bijv eieren te schenken of jongen te schenken etc. jammer genoeg draait deze sport veel om geld. en de armen komen er niet meer tussen. hoop dat de sport van vroeger weer terugkomt. want ben bang dat over 15 jaar bijna geen leden meer zijn. ik vind de vraag van gupke een vrij interessante vraag omdat het een onderwerp is wat de nodige aandacht nodig heeft.

Beste, als eerste dank voor uw uitgebreide reactie, inderdaad stof om een over na te denken, een aantal vervelende zaken, kunnen we niet uitsluiten, misschien moeten we die zien als collectieve overmacht, nml de verliezen van met name jonge duiven, en het roofvogelprobleem, megahokken zijn mogelijk in te perken door 2 uitslagen te maken, een waar je max aantal duiven op de lijst mag hebben, of in twee divisie s gaan vliegen, hier ligt een opdracht eigenlijk bij NPO, maar deze zijn machteloos, Zeeland, Limburg en nu ook Brabant 2000 willen geen macht afstaan zie persbericht gisteren uitgekomen.
http://www.brabant2000.nl/uploads/2/4/4/5/24459822/stemverklaring_npo_alv_15-05-2017.pdf

De afdelingen leveren geen macht in, wel vinden ze dat er moet veranderen, maar eraan meewerken dus niet,dus u hebt gelijk de draagkracht van de NPO is erg klein, Over de gunfactor, deze is bij postduiven mensen minder aanwezig dan bij sierduivenmensen, reden zal zijn er is geld mee gemoeid, maar toch kom ik nog erg veel goodwill tegen in de duivensport, over aankopen en geld, dit is in andere sporten idem, jammer, iemand die wil paardrijden kan een toppaard kopen, een man/vrouw met kleiner budget zal met een veulen moeten moeten beginnen ipv een opgeleerd toppaard, maar er zijn enorm veel goed presterende hokken, die amper geld aan duiven uitgaven, maar het enorm in de vingers hebben, met andere woorden een getalenteerde mens brengt het soms ver, vergeet niet een topduif aankopen, maakt geen kampioen, er is nog een stukje vakmanschap nodig, wel begrijp ik de frustratie dat een bemiddelde mens, die veel duiven kan aankopen, en verzorgers in dienst kan nemen, en volop tijd kunnen besteden aan de duiven, scheef wordt aangekeken door iemand met een smalle beurs, die weinig tijd heeft omdat hij/zij dagelijks moet werken, maar dit is geen probleem van deze tijd, er zijn altijd rijken geweest met kapitale hokken, verzorgers, en topaankopers, voorbeeld jaren geleden Ko Nipius, maar mijn boodschap is geniet van uw duiven op uw niveau, en met uw middelen, de meeste liefhebbers zijn modale mensen met modale inkomens, en modale aantallen duiven, spiegel u niet aan de bemiddelden, maar ga duiven houden om uw plezier, uw bezigheid, en geniet van de trainende duiven, geniet van de contacten bij uw club, besef dat er meer is als duif, wordt geen slaaf van uw hobby, dan blijft het een aangename uitlaatklep, belangrijkste kom uit de negatieve cirkel, en zie ook de mooie kanten, ik hoop dat het ons lukt, nog een tip probeer bij een goed hok eieren te bemachtigen, van de weduwnaars, vaak voor weinig te koop, heb hier geduld mee, en probeer dan ieder jaar wat vooruit te komen succes
 

Update trieste balans

ik wil graag iets positief zeggen over de duivensport
na 25 jaar gestopt te zijn ,ben ik 2 jaar geleden begonnen weer met duiven
wast ik maar weer eerder begonnen ,wat ben ik blij dat ik weer duiven heb ,de duivenvereniging is zeer goed ,,Gronsveld ,,de duivenmelkers zijn zeer vriendelijk .
iedere dag is een genot met de duiven ,en stoppen denk ik helemaal niet aan !!!!!!
en u meneer Martijn heb ik ook veel hulp van ,ga zo door !!!!!! afz jo

Beste Jo dank voor compliment en uw positieve bijdrage, we moeten als eerste de omgang met de duiven leren waarderen, en de contacten, pas dan presteren, en ga niet als eerste uit van moeten presteren, natuurlijk het draagt bij tot genoegen als de prestaties naar wens zijn, verder doe de groeten aan mijn Limburgse vriend Chiel en zijn zoon Paul, nogmaals dank

Upd trieste balans
Hoi medeliefhebbers,

Wij zijn ook niet rijk, werk als td-er in een ziekenhuis, dus geen vetpot en 's morgens om 4.40 weg en 's avonds 18/19.00 pas thuis, dan een hokje van 2 meter en 40 cm en 1 meter en 40 cm. diep, dus ook al geen beroeps of mega inkorver.
Vroeger was dat een ander verhaal, maar nu in de binnenstad is het nu eenmaal niet anders.

Vorig jaar hebben we besloten een jaar rust te nemen, dit omdat Vito (15 jaar) over moest en ik zat met prostaat kanker en dan ook nog eens iets opstarten, tja werd effe teveel van het goedde.
Goed de prostaat is op de goede weg en Vito is over (de eigenlijke melker, meer tijd 😊), ook nog eens een soort duiven waar je eigenlijk heel diep voor in de buidel moet tasten, maar uiteindelijk zijn er toch liefhebbers die je toch willen helpen, jaja ze bestaan echt, ook die grote..

Maar nee heb je en ja kun je krijgen en wij moeten ook ervoor sparen, want elk dubbeltje is een dubbeltje.

We hebben maar liefst 1 bon gekocht voor weinig van een plaats genoot en zijn vrouw, die overigens altijd positief en vreselijk fanatiek is, maar dat siert ze ook.

Iedereen kijkt naar het NPO, wat vreemd is want de kiesmannen bepalen toch het beleid
en uiteindelijk de liefhebbers, ja ja ja U dus.
NPO stippelt wat uit en de kiesmannen gaan ermee akkoord of niet.
We zitten wel als liefhebbers in een leuk clubje, maar het blijft een individuele sport, waar je als manager van jouw team wat probeert te bereiken, ook al is om de mega beroeps inkorvers dwars te zitten.
zeg maar een mega inkorver Ajax tegen de plaats gebonden amateurclub (wij kleine liefhebbers dus).
Dat die mega mannen vaker een mooie duif draaien tja so be it, maar het klootjesvolk, wij dus, willen dan ook maar al te graag van dat soort wat hebben en omdat zij ook de sport op hun wijze willen beoefenen gaat dat geld kosten voor de koper, vraag en aanbod.
Maar die bonnen te goed gevers vliegen ook leuk, anders geef je geen bon, ja toch!!.

Maar blijven klagen en mopperen zit de meeste liefhebbers ook in het bloed, gaat het niet om een verkeerde lossing, gaat t wel over het bestuur of ergo over de kat van de buren.
Kijk ik nu naar DuivenMarktPlaats dan worden er nog steeds duiven verkocht en voor behoorlijke bedragen soms, maar die liefhebbers zeggen ook terecht wij hebben ze ook moeten kopen.
Maar vaak kom je toch verkeerde stambomen tegen of duiven die uitgerangeerd zijn en waarde 0 moeten hebben, echter de verkoper wil wel een nieuwe duif kunnen kopen.

De duivensport gaat net zo snel achteruit als de voetballerij, waar vele velden gewoon leeg staan, clubs failliet noem maar op.
Reden alles kost geld en wordt duurder, media is vol dat het zo goed gaat, maar er sluiten jaarlijks nog steeds een hoop bedrijven.
En wil je dan nog steeds 100 duiven houden als in die ontslag categorie zit, tja....... dat gaat m dan niet worden, maar ja die lui stemmen ook nog steeds op partijen bij wat hun bij de geboorte is ingegeven, anders valt er niets te mopperen.
En met 5 tot 10 koppeltjes lukt het echt ook en misschien is dat nog leuker ook en dan gewoon specialiseren, zorgen dat je die grote mannen even voor blijft al is het maar 1 vlucht.
Dat generale gedoe moeten we vanaf, gewoon leuk duiven houden, anders krijg je nog een hartkwaal.
en als je wil kun je er gewoon enkele weken tussenuit met je gezin, hee quality time!!.

Positief, ja heel erg, zou geen moment zonder duiven kunnen en ik ben blij dat ik een zoon heb die nog wat ermeekan ook .

Bemerk wel dat die grote ervoor zorgen dat de sport betaalbaar blijft.
En wil je goedde duiven ga naar een kleine kweker- en of goedde vlieger die echt voor de sport wat wil betekenen die zijn ook niet te duur, ieder zijn hobby.

Maar willen wij wat betekenen dat ligt de bal bij ons liefhebbers en stem tegen als het NPO met iets wat in uw ogen onzinnig is en stemmen de kiesmannen dan toch voor, stem dan bij het volgende termijn de kiesmannen en bestuur weg, want ze luisteren niet naar de stem van U.
Moeilijker kan het niet zijn in mijn ogen, wij zijn democratisch ingesteld, de meerderheid geldt.
Maar van mij mogen ze doen en laten wat ze willen, afdelingsbestuur, NPO bestuur, verenigingsbestuur en weet ik t allemaal wie zolang ze mij maar met rust laten en mij van de duiven van ons mogen laten genieten, ook al zijn het er heel weinig, maar ik weet nu hoe kort een leven kan zijn.

Geniet van het leven, want het leven duurt maar heel even...................

Mvg

Vito en Jos

Beste bijzondere dank voor uw uitgebreide reactie en probeer het mooie te zien, en geniet

 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina