Terug naar startpagina

 


Lossingen In BelgiŽ

Dag Martijn
Ik las op de site van Pitts, dat Nederlandse lossingen in BelgiŽ niet meer na 13.00 uur mogen plaatsvinden.
Dit in overleg tussen de KBDB en de NPO. Waar moet dit toe leiden? Hoe moeilijk willen we het elkaar gaan maken. Aanleiding zou zijn de verliezen van Belgische jonge duiven door overtrekkende Nederlandse vluchtduiven. TIP voor onze zuiderburen: laat uw jonge duiven niet los op wedstijddagen. Hoe simpel kan het zijn.
Mocht de KBDB het toch zo vervelend vinden voor hun leden, laat ze dan principieel zijn: stel vast dat er uit solidariteit met de Franse liefhebbers geen Belgische duiven meer gelost mogen worden na 13.00 uur in Frankrijk.
Groet
Herman


Beste ik heb het stuk herlezen, en snap dat er niet in de wilde weg gelost kan worden, maar ik bedenk me dat dagfond duiven in Frankrijk gelost of marathon duiven om 13.oo uur aan de Frans / Belgische grens moeten stoppen, omdat ze Belgische duiven zouden kunnen meetrekken, ik vermoed dat het stuk snel in elkaar gezet is en niet zoals het is, en inderdaad, van zodra ik kon lopen leerden ze ons al ( wonende op enkele honderden meters van de grens met de zuiderburen) dat op wedstrijddagen, het uit de boze was om op wedstrijsdagen de jonge duiven los te laten i.v.m. risico van meetrekken Holland in, als dit stuk klopt en regels zo strikt worden dan lijkt duiven spelen, steeds meer op een vliegend wetboek


Update lossen in Belgium

Hoi Martijn,
Ik lees net het stukje over het niet mogen lossen na 13:00 uur in BelgiŽ.
Ik heb die regels ook ergens anders gelezen, dacht in eerste instantie dan ook hetzelfde.
Echter na meerdere malen lezen en logisch nadenken denk ik dat er bedoeld wordt dat op zondag niet na 13:00 uur gelost mag worden.
Anders gezegd: op zaterdag mag het wel, in overleg met genoemde verantwoordelijken. Afdeling 3 is namelijk recent gelost na 14:00 op zaterdag vanuit BelgiŽ.
Zondag 13:00 uur is, denk ik, de uiterlijke toegestane lostijd in het weekend.
Zo lees ik het tenminste. Maar wellicht dat NPO zelf een en ander kan verduidelijken?
Met sportieve groet,
Erik

Erik hoe het precies zit weet ik niet maar ik vermoed dat stik op pitts niet correct is, ik denk dat op de officiŽle wedstrijddagen, wedvluchten met lossingsvergunning wel gelost mogen worden en opleervluchten op die dagen niet na 13,00 uur, hopelijk geeft NPO hier nog wat uitleg

 

 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina