Terug naar startpagina

 

Onregelmatig uitwennen
Beste Martijn,

Ik ben mijn jongen aan het uitwennen. Ik doe dit al jaren na 18.00 uur, totdat ze de weg naar het hok goed vinden. Rond dit tijdstip heb ik minder last van actieve roofvogels en de naderende avond nodigt niet direct uit om weg te trekken. Nu is het weer erg wisselvallig, winderig en vooral nog erg koud. Reden om de jongen niet iedere dag uit te laten. Ze zitten deze weken soms dagen achtereen vast in de ren cq hok. Het uitwennen gaat dus met horten en stoten en regelmaat ontbreekt. Hopen op beter, rustiger weer en betere temperaturen!
Vraag: verstoort dit de vliegontwikkeling van de jongen en loop ik hierdoor het risico dat ze er ineens vandoor gaan en niet meer terugkeren? Of maak ik me onnodig zorgen? Wat is je reactie en/of advies?
Gr. Frans

Frans we kennen de 3 rren rust, reinheid, en regelmaat, vooral regelmaat is belangrijk, je ziet vaak als liefhebbers de duiven na de middag uitlaten, en het dan een keer vroeger doen omdat ze ergens heen moeten, dat er verliezen zijn, kou is geen reden om ze binnen te houden, wel wind , dus probeer toch zoveel mogelijk dagelijks uit te laten, verder uw duiven zijn erg gezond gezien de rui, daarom is de kans bij te lang binnenhouden, dat ze hun energie niet kwijt kunnen, na een paar dagen, binnen te zijn, is de kans aanwezig dat ze bij mooi weer overmoedig worden en op de wieken gaan en hun kopjes voorbij vliegen, met alle gevolgen van dien, duss de boodschap is laat ze zoveel mogelijk wel uit


 

 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina