Terug naar startpagina

 

Hij doet het weer
Beste Martijn

Al eerder heb ik in deze rubriek mijn zorgen geuit over de houding van het bestuur van afdeling Limburg als het gaat over de toekomst van onze hobby.
Recent verscheen op de website van de afdeling een bericht over het een gesprek met het NPO-bestuur en daarin staat o.a. (en ik citeer) “Wij het bestuur van de afdeling Limburg willen niet dat mensen die totaal geen binding met onze liefhebbers hebben straks ons reisprogramma gaan samenstellen, zeker niet volgens “Hollandse” inzichten. “
Ik begrijp werkelijk niet hoe een bestuurder van een afdeling het in zijn hoofd haalt om een wij- en een zij-kamp te creëren, in een tijd waarin het voortbestaan van onze sport aan een zijden draadje hangt.
Onverantwoord en een bestuurder onwaardig. Wat mij betreft, hoogste tijd dat die man plaats maakt voor iemand met een toekomstbestendige visie.
Groet,
Theo

Theo ik was ook verbaasd, in alle zaken, wettelijk, politiek, en sport hoort Limburg bij Nederland ( Holland) blijk baar in de duivensport niet, het helpt zeker niet om een eenheid te krijgen in duivenland, wij en zij moeten een zijn als het over de toekomst gaat.


Update hij doet het weer Limburg/Holland

Ik heb zo een vermoeden dat e.e.a. uit zijn verband wordt gerukt,de bestuurder van afd.Limburg bedoelt te zeggen dat er zomaar niet van bovenaf een dictaat opgelegd kan worden,aan een afdeling om een ander patroon te gaan volgen .Al jarenlang heeft de afdeling tussenvluchten op Woensdag om de fondspelers in de gelegenheid te stellen hun duiven op een goede manier af te richten,en dat is hetgeen wat de mensen van het N.P.O. gebeuren van bovenaf willen herzien.Hier moeten ze vanaf blijven of eerst een goed overleg en alternatief aanbieden. Er worden nu over al in den Landen africhtingsvluchten georganiseerd dit fenomeen in Limburg is niets anders. Ik stel dus voor zolang wij niet precies weten wat de NPO nu werkelijk van plan is even afwachten,maar zeker niet van bovenaf zaken wijzigen in een afdeling waar het al heel erg lang goed gaat en LIMBURG is echt toch ook een stukje Nederland waar de duivensport nog altijd een passie is hetgeen je niet moet doorkruisen met vreemde zaken.

Beste dank voor uw reactie en inzichten, wel is het een ongelukkig geschreven stukje, hopelijk krijgt NPO heel Nederland in de rij met de neuzen dezelfde kant op, voor behoud van duivensport, mogelijk moeten afdelingen toch wat autonomie inleveren om tot een lijn te komen.

Upd hij doet het weer

Beste

Als ik het goed lees bij de afdeling is men bang dat men ons (afdeling en dus de leden)misschien zeven vluchten af wil nemen te weten 3x Rethel en 4 grote fond vluchten Limoges-Bergerac-Cahors en nog een keer Bergerac.
Dus de vluchten buiten de N.P.O.om, waar men dus de leden een hak mee wil zetten. Maar als men buiten de N.P.O. om aan geen vluchten meer mag deelnemen of organiseren dan zal het volgende slachtoffer de
leden en de Z.L.U. zijn en daar achter aan de inmiddels bekende taart vluchten. Het zal dan een grote puinhoop worden. Als dit blijkt waar te zijn en men meer macht wil laat ze(N.P.O.) een ja of nee referendum houden zoals
in Turkije. Hopelijk gaat het echter zoals het al tientallen jaren gaat zeer goed dus. Verder is het misschien iets voor die Theo om het voorzitterschap t.z.t. over te nemen maar daar hoort (nu) ook bij dat hij in het vlieg seizoen
op zaterdag en zondag om +/ 5 uur zijn nest uit moet om het weer op te vragen en wat er verder bij komt kijken om onze duiven zo goed mogelijk te lossen.(Geen tijd meer denk ik of wel?)
Vr.Gr.Pé

Pe dank voor meedenken is geplaatst, hopelijk komen de neuzen zoals eerder gezegd dezelfde kant op ten voordele van de duivensport

Up hij doet het weer
Nou flikt hij het weer.
Beste Martijn,
De reactie op het stukje van Theo komt volgens mij van een bestuurslid van de afdeling Limburg. Al vele jaren gaan de liefhebbers gebukt onder een soort dictatuur van onze voorzitter, hij is wars van veranderingen en is vaak van mening dat ze bij de NPO niks kunnen en weten. Zo staat het ook precies beschreven in het stukje van Theo. De bijeenkomst georganiseerd door het Npo bestuur werd al door de afdeling gechanteerd door te schrijven dat dit alleen voor de districtbesturen was en de afdeling. Zij dulden geen uitspraak van buitenaf.Liefhebbers zijn hier niet mee gebaat en persoonlijk interesseert het me niet meer maar men moet wel de waarheid weten. Was blij dat in op de hoogte van deze week het nog eens vermeldt werd dat de bijeenkomsten door de afdeling Limburg als het ware geblokt werden door dit bestuur.

Beste ok dit is onder dank voor meedenken geplaatst

Upd hij doet het weer

Mijn schrijven destijds werd door U als moeilijk beschouwd, nu echter heeft afd.Oost-Brabant door middel van een schrijven de leden op de hoogte gebracht over het voorstel van onze N.P.O. voor wat betreft de statuten.Afd.Oost-Brabant is er fel op tegen om van bovenaf bij voorbeeld het vluchtprogramma te laten vast stellen.Op de site van afd.Oost-Brabant kunt U lezen wat wij er van denken.Net als de verguisde voorzitter van Limburg zijn wij het oneens en ook Brabant ligt in Nederland. Met vr.gr Jan

Jan staat erop

Upd hij doet het weer

HIJ DOET HET WEER.

Beste Martijn, als je tussen de regels doorleest gaat het niet over
limburg zeeland brabant en de noordelijke provincies.
Het gaat gewoon over de beslissing van het afschaffen van de invliegduiven.
Er is al jaren niets meer beslist of echt iets goed of slechts geregeld
alleen de invliegduiven dat moest er doorgedrukt worden kost wat kost en
wat blijkt dat het bij de meeste overnachtspelers in het verkeerde
keelsgat is geschoten en terecht.
Waarom niet eerst echte belangrijke dingen een rij zetten bv de vitesse
en dagfondspelers of jonge duivenspecialisten of overnacht in groepen
verdelen met iedereen hun eigen voorkeuren.
Nu hebben ze gewoon een deel van de liefhebbers buiten spel gezet het
zijn er misschien niet zoveel maar als ze de pijp aan maarten geven zal
het de duivensport zeker niet te goede komen.
We hebben nu diverse kampen met maar een verliezer de duivensport.
Hoop niet dat GPS 2021 komt te staan voor Geen Postduiven Sport 2021.
Hoop voor iedereen het beste, gupke

Gupke is geplaatst, laat ons hopen op een oplossing waarin ieder zich kan vinden ook na 2021
 

 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina