Terug naar startpagina

 

Duiven niet rond
Hallo Martijn
Mijn duiven krijgen alles wat goed voor hun is , niet overbodig maar genoeg. In alles pak altijd een goed product geen rommel, in voer word al helemaal niet bezuinigd. Maar Martijn ik krijg de duiven nooit rond en goed in de spieren altijd zijn ze aan de slappe kant. Alles is onderzocht en waren goed ook de mest op kweek gezet niks aan de hand.
Mijn methode bij thuiskomst vet en eiwitrijk zondag en maandag licht en
dan wat zwaarder naar inkorfdag en genoeg.Waar moet ik dit probleem nou zoeken verluchting in mijn ogen is goed. Overbevolking niet aan de orde. Zou het iets met stralingen te maken hebben,ik weet het ook niet meer.
Jens

Jens, kan ook aan het soort( type) duif liggen, laat het eiwitrijk eens achterwege dus een energierijke en eiwitarme mengeling in begin van de week, neem hiervoor in de plaats het veel sneller opneembaar dierlijk eiwit bijv hemolyt 40, dit is na 20 min al in de bloedbaan, plantaardig eiwit zoals bonen en erwten zijn pas na 48 uur terug te vinden en de verteerbaarheid is veel lager, verder aan het einde van de week boostx5 als spieropbouw, gezonde duiven zullen dan toch geheel anders aanvoelen, let op de hemolyt geven op de dag na de aankomstdag, niet op de aankomstdag succes

Upd niet rond
Hallo Martijn,

Ik wil graag even reageren op de vraag van Jens die zijn duiven niet rond kan krijgen, jaren terug had ik precies het zelfde probleem. Duiven gezond, goed voer en een bewezen voer systeem, maar géén spanning op de spieren. Op de Vitesse staartprijsjes op de midfond er meestal onderdoor. Volgens mij was de ventilatie ook in orde, maar besloot toch om deze te veranderen, over de hele lengte aan de voorkant onder de onderste rij pannen een opening gemaakt van 6 cm. Breed. De onderste rij pannen laten zakken, zodat de wind er niet onder door kon waaien in het hok. Na een paar weken merkte ik dat de duiven beter aan voelden, besloot 1 duivin mee te geven op een vlucht van 782 km. Resultaat de 11e van 296 duiven, enkele weken later werden 1e en kopprijzen gespeeld met dezelfde duiven. Wel zou ik nu de opening afschermen met nertsengaas, en tegen de binnenkant van de spanten een plaatje hechthout van ca. 20 cm breed, zodat de binnen komende lucht eerst omhoog moet voor dat deze in het hok komt. Als er een goot voor het hok zit, kun je ook een plank op klosjes van 6 cm. Vanaf het hok plaatsen en hier de goot op monteren .ik hoop dat Jens hier iets mee kan.
m.vr.groeten, Gauke

Gauke dank voor uw reactie, wellicht kunnen lezers hier hun voordeel mee doen.
 

 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina