Terug naar startpagina

 

Chipringen
Hallo Martijn,

Als nieuwe herstarter in de duivensport merk ik toch dat er veel dingen vernieuwd zijn en kom ik steeds weer dingen tegen waarvan ik opmerk dat ik puur praktisch gezien 'vastloop' en ook Google me geen duidelijk antwoord geeft. Navraag in de vereniging geeft een antwoord wat weliswaar redelijk logisch klinkt, maar dan weer haaks staat op wat wij, als combinatie verwachten??

Het gaat om het volgende:

Van de week zijn we gestart met onze duiven de chipringen om te doen. Niks bijzonders zou je denken. Toch? Nu zijn de nieuwe chipringen van de NPO erg stevig (Top!), maar sluiten ook nogal moeilijk. Er lijken 2 'klikjes' te zitten voordat de ring echt goed dichtzit.

De eerste klik gaat prima. Willen we de ring door de 2e klik heen klikken, moeten we hier ontzettend veel kracht voor gebruiken. Inmiddels is hier al een ring bij gesneuveld (deze wordt kosteloos vervangen).
In de vereniging geven ze aan dat 1 klik voldoende is, want dan is de ring ook nog eenvoudig te verwijderen. Klinkt logisch!
Maar... Dan is de ring dus ook makkelijk te verwijderen mocht de duif op n vreemd hok binnen lopen? En waarom is die 2e klik er dan?
De ring zal niet zomaar van de poot van vallen. Dat beseffen we ons. Maar hoe moet t nu werkelijk.
Wat zou jij adviseren. En hoe?
Hopelijk heb jij voor ons een antwoord.
Groetjes Samantha en Erik

Beste starters, een klik is voldoende maar met 2 dus totaal dichtklikken is wel de bedoeling, om dan de ring eraf te doen zijn er speciale tangetjes, ook gaat het goed om eraf te doen door een platte schroevendraaier te zetten op de plaats waar de ring in elkaar zit, draai langzaam en de ring gaat vlot open, gebruik bij voorkeur een brede schroevendraaier bijna zo breed als de ring om geen beschadiging te krijgen, een te kleine schroevendraaier maakt hapjes in de kunststof 

 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina