Terug naar startpagina

 


Zuur

Beste Martijn,

Ik heb een vraag over appelazijn, er wordt namelijk beweerd dat door de zure omgeving bacteriën, niet goed kunnen overleven of zich kunnen vermenigvuldigen, het is zeg maar een onaangename plek geworden door verzuring, van het drinkwater.
Welnu ik maak kefir, kefir zijn bacterië kolonies en gist kolonies, die met elkaar leven en groeien.
In literatuur heb ik gelezen dat kefir wel 57 verschillende soorten bacteriën kan bevatten.
Het gekke is nu dat deze juist groeien in een zure omgeving, want de melk of het water wordt zuur door de bacteriën, ik kreeg waterkefir op een snijwondje nou dan voel je het wel zuur!
Waarom wordt beweerd dat het aanzuren van het drinkwater bacteriën dood of afremt, welk onderzoek ondersteunt dit dan?
Wellicht kunnen de E collie er niet goed tegen maar, dat geld toch niet voor alle bacteriën.
Gr William

William kort door de bocht aanzuren dus ph verlagen zal ( kan)zorgen dat bepaalde ziekteverwekkende organismen minder kansen krijgen, nadeel van verzuren is vetafbraak en het binden van calcium wat vooral bij groeiende jonge duiven niet gewenst is de calcium is nodig voor een sterk geraamte ook bij veel zuur bij kweekduiven kan de schaalvorming nadelig beïnvloeden


 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina