Terug naar startpagina

 


Bakkersgist
Hallo,

Ik heb gist aangeschaft bij de bakker ( zachte klomp) maar nu is mij niet geheel duidelijk hoeveel water erbij moet ja/nee. Ik heb het geprobeerd maar het werd één zachte papperige massa. Mijn vraag is en nu??? Bewaar het in de vriezer in zakjes á 35 gr. p/st.

Met vriendelijke groeten,

PO
Beste zie onder enkele antwoorden die voorheen al werden gevraagd, bij gebruik bakkersgist wekelijks nieuwe kopen, de kwaliteit gaat snel terug, u kunt ook droge
gist kopen deze blijft lang goed, en moet voor gebruikt gemengd worden met water dan over het voer
De bakkersgist kunt u toch wat vloeibaar maken zodanig dat deze over het voer plakt, zelf heb ik er geen ervaring mee ik geef wekelijks gevitamineerde biergist die ik met lookolie plak aan het voer


t/bakkersgist
.Bakkersersgist: 1 gram per duif oplossen in een beetje water en dit over het voer, 10 minuten laten staan en het is opgedroogd en zit vast aan het voer. Ideaal tijdens kweek, vluchten en de rui.
Dit doe je iedere week.
500 gr bakkersgist kost bij de warme bakker ongeveer € 2,-
Heb je bv 35 duiven dan maak je porties van 35 gram en leg je alles in de diepvries en ben je wat nodig dan even een portie pakken ontdooien water erbij enz.

Willem mulder matador zegt navolgende:
Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je biergist aan duiven één of meerdere keren per week geven. De duif heeft van ingedroogde gist per keer 1 gram nodig. Van niet ingedroogde levende gist die je bij de bakker koopt, is dat 1 - 2 gram per duif, doordat hier nog veel vocht in zit. In gedroogde gist zit bijna geen water meer om het houdbaar te maken.. Het gaat erom bepaalde stoffen in het lichaam om te zetten en of af te breken. Wat betreft duiven gaat het vooral om een betere enzymwerking en dus om een betere vertering op van de voedingsstoffen. Hiervoor zorgt “levende bier / bakkersgist”.

UPD gist
Goede avond,
Je kan in de meeste supermarkten bakkersgist kopen in aparte blokjes van 42gr
bij het oplossen van het gist mag het water niet warmer zijn dan 55 graden aangezien dat deze bakkersgist een levend bestanddeel bevat gaat er bij een hogere temperatuur van het water het gunstig effect van het bakkersgist verloren.

Jef
Jef bedankt voor reactie en aanvulling

 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina