Terug naar startpagina

 


Vervetting & en Sedochol

Vraag

Martijn,

Heb jij of een andere liefhebber de ervaring dat het gebruik van Sedochol vervetting bij kweekduiven in de winter tegen gaat?

Met sportieve groet,

Steven

Antwoord

Steven,

Sedochol/ B Chol/ Taubengold, kunnen in zekere mate vervetting tegengaan, nml de stofwisseling en spijsvertering worden gestimuleerd, ook wordt de galafscheiding gestimuleerd, de werkzame stoffen, Methionine en choline bevorderen de afvoer van afvalstoffen en vetten ( restanten) uit de lever, na de reiniging afscheiding stimuleert een andere stof nml biotine de galafscheiding, nog een werkzame stof nml sorbitol bevordert een goede darmwerking zodat afval en vetrestanten, het lichaam verlaten, de combinatie van de werkzame stoffen, maken schoon, en voeren afval af, de werking van de werkzame stoffen zorgen ervoor dat er een verbeterde spijsvertering plaats vind, wel is het zo dat na een poos er weer vernieuwde vetresten/ afval ontstaan doordat we de duiven in de moderne tijd veel vetten voorzetten, en die opnieuw naar de lever en gal gaan, en opnieuw gaan ophopen en weer gaan zorgen voor een mindere doorvoer en verwerking van vetten.

Update

Sedochol en vervetten


Martijn,

Dank voor je antwoord. Hoe gebruik je het: dagelijks, 1, 2 of 3xx per week? Over het voer of door het drinkwater?

Met sportieve groet,

Steven
Steven ik zet het hier in zijn algemeenheid dan kunnen meerdere er hun voordeel mee doen

Gebruiksaanwijzing

10 ml per liter drinkwater of 0,5 kg voeder.
• In de ruiperiode: 2 dagen per week. Winterperiode idem
• Na een antibioticakuur: 5 opeenvolgende dagen.
• Bij spijsverteringsstoornissen: 5 opeenvolgende dagen.

Update sedochol en aanvetten

Hoi Martijn
Het is natuurlijk niet slecht om sedochol te gebruiken. Maar naar mijn mening kun je beter een vaste maat aanhouden voor de kweekduiven om het vervetten tegen te gaan.Natuurlijk als ze gescheiden zijn Ik doe het op de volgende manier. Ik heb drie verschillende grote eetlepels. Ik voer met de lepel en neem geregeld enkele kwekers in de handen. Bij te vet ga ik een maatlepel kleiner voeren per duif. Andersom te licht dan wordt de maatlepel weer iets groter. Ik gebruik deze methode ook bij de vliegers die gescheiden zitten en ook bij duiven die op eieren zitten.
Het bevalt me uitstekend.
Cor bedankt voor reageren, uw methode zal prima zijn alleen de vraag was kan sedochol vervetting tegengaan, en dan moet ik zeggen ja,




 

vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

Terug naar startpagina