Terug naar startpagina

 

`Voeding chorella spirulina

Vraag:

Beste Martijn,

Aansluitend op de vraag over Chia seeds: kun je ook iets zeggen over het gebruik van 2 andere zgn superfoods nml Chlorella en Spirulina? Alvast dank voor de moeite.

Met vriendelijke groet,
Hans

Antwoord:

Spirulina, een alg die behoort tot de rijkste voedingsbronnen op aarde. Ze zijn niet alleen rijk aan gezondheidsondersteunende carotenoïden, maar bevatten nog heel wat andere essentiële voedingsstoffen. Ze bevatten 10 vitaminen, 8 mineralen en 18 aminozuren (essentiële en niet-essentiële). Spirulina bevat verder een hele reeks sporenelementen en essentiële vetzuren. Al die nutriënten zijn gemakkelijk verteerbaar en worden snel in het lichaam geabsorbeerd, spirulina zit in de geextrudeerde korrel in de plus ic mengelingen VL, in de piksteen colombine, en in de kruiden drank Herbolan van oropharma
Chlorella Veel mensen geloven dat chlorella als voedsel en energiebron dienst kan doen omdat de fotosynthetische effictiviteit in theorie 8% kan bereiken, in vergelijking met andere hoog efficiënte gewassen zoals suikerriet. Chlorella is zeer rijk aan chlorofyl, waar ontgiftende eigenschappen aan toegekend worden.
Het is ook een aantrekkelijke voedselbron omdat het een hoog gehalte aan proteïne bevat en andere essentiële voedingsstoffen; wanneer gedroogd, bevat chlorella ongeveer 45% proteïne, 20% vet, 20% koolhydraten, 5% vezels en 10% mineralen en vitaminen. Echter, omdat het een eencellige alg betreft zorgt het voor moeilijkheden bij het op grote schaal toepassen als voedselbron.[bron?] Massa-productiemethoden worden nu gebruikt om de alg te kweken in grote kunstmatige ronde vijvers.
Chlorella staat bekend om zijn hoge productiviteit: ze levert zo'n twintig tot dertig ton droge stof per hectare. Daarmee is de opbrengst hoger dan van welk landbouwgewas ook.
Chlorella bevat ook veel vitaminen, spoorelementen en omega 3-vetzuren. Het wordt dan ook veel gebruikt als alternatieve voeding.
Chlorella bevat zo'n 40% olie en deze kan verwerkt worden voor de productie van biobrandstof uit algen.
 

vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com.

Oudere vragen klik hier....





 

 


 

 

 

 

 

 

Terug naar startpagina