Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 24 juli 2020 | week 30

Voorwoord


Ik wil graag beginnen met het hartelijk feliciteren van de winnaars van de 1e Nationale Wedvlucht vanaf St. Vincent. Allereerst de Nationale winnaar W. Gielen uit Breda. Een prachtige prestatie waar de meesten van blijven dromen. Ook de winnaars van de sectoren 2, 3 en 4, respectievelijk J.J. Knetsch, Zoetbrood en Zn en Gerrit de Boer, wil ik graag van harte feliciteren met deze knappe prestatie. De winnaars zijn inmiddels allemaal bezocht door een NPO bestuurder met een mooi boeket bloemen. Uiteraard kan er maar één de eerste zijn, maar ik wil iedereen die afgelopen zaterdag een succesvolle St Vincent heeft gehad feliciteren.

Toch nog even kietelen: is het gelukt om nieuwe abonnees te scoren voor onze nieuwsbrief Op (de) Hoogte? Het zou fijn zijn, en voor iedereen ook handig wat betreft het op tijd ontvangen van de uitslag. Elke deelnemer waarvan een mailadres bekend is, heeft afgelopen dinsdag de uitslag via mail ontvangen.

Verder in deze Op (de) Hoogte de volledige notitie die het bestuur afgelopen dagen naar de secties heeft gestuurd. Wij willen daarover graag in gesprek met de sectiebesturen. Ik daag iedereen graag uit om mee te denken aan vernieuwingen.

Iedereen veel succes het komende duivenweekend!

Ben Geerink, voorzitter

 

WEDSTRIJDEN
Bordeaux en Perigueux: Hoogtijdagen voor de Marathon


Sector 1 en 2 Bordeaux: 15.436 duiven (lostijd: 24 juli,13.30 uur)
Sector 3 en 4 Perigueux: 10.898 duiven (lostijd: 24 juli, 13.00 uur)

Vrijdag 24 juli, precies een maand later dan vorig jaar, staan de middaglossingen Bordeaux en Perigueux op het programma. Als we het vergelijken met vorig jaar dan is er een stijging van meer dan 3.000 duiven. Na Sint-Vincent van afgelopen weekend, wat een prima vlucht werd voor onze duiven en zaterdag overal gesloten kon worden, is het nu de beurt aan veelal jaarlingen die getest gaan worden voor het grote werk! Spannende momenten voor de eigenaren. Vorig jaar werd de Bordeaux winnaar geklokt om iets voor half 7 in de morgen door Theo de Jong uit Noordhoek. Van Perigueux wist H. Koopman uit Almere te winnen! Wie worden de opvolgers? We hopen op mooie concoursen vanuit deze lossingsplaatsen!

Wij hebben er vertrouwen in. U ook?!

Namens het NPO Bestuur veel succes en duivenplezier toegewenst!

 

WEDSTRIJDEN
Lossing Perigueux 


De lossing in Perigueux heeft 24 juli om 13.00 uur plaatsgevonden. De filmpjes van de lossing vindt u hieronder. 

Filmpje 1 - Lossing Perigueux
 
Filmpje 2 - Lossing Perigueux
Filmpje 3 - Lossing Perigueux
 

Deze zomer verschijnt ODH op de volgende data:
 • week 31 - maandag 3 augustus - aanleveren kopij voor 31 juli 17.00 uur
 • week 32 - vrijdag 7 augustus - aanleveren kopij voor 6 augustus 17.00 uur
 • week 33 - vrijdag 14 augustus - aanleveren kopij voor 13 augustus 17.00 uur
 • week 34 - vrijdag 21 augustus - aanleveren kopij voor 20 augustus 17.00 uur


Op vrijdag 31 juli verschijnt er geen Op (de) Hoogte. De eerstvolgende editie verschijnt op maandag 3 augustus. 

Aanleveren kopij Op de Hoogte
 

NPO BUREAU 
Wedvlucht Barcelona 


Door Hub Wetzelaer
 

 
WEDVLUCHT BARCELONA
Inmanden     : zondag 26 juli         Los       vrijdag 31 juli
Internationaal georganiseerd door: CUREGHEM CENTRE.
 


GPS Coördinaten:  Noord + 411136.0   Oost + 013804.0


De vrachtkosten bedragen € 5,35 per duif. Afdracht door inrichter aan de KBDB € 0,10 per duif (verplicht) dit bedrag is niet opgenomen in de vrachtkosten. Internationale uitslag € 8,00 en is niet verplicht. Alle duiven nemen zonder verdere kosten deel aan de  internationale wedstrijd.

Deelname jaarlingen is niet toegestaan.
Dubbeling duivinnen: u dient een aparte poulebrief in te vullen.
- internationaal: € 0,25 per duif; uitslag in internationale uitslag
Extra ereprijzen
:
 • De eerste 25 duiven van de uitslag.

De ZLU stelt  2  horloges ter beschikking  aan het meerjarig asduif kampioenschap over 3 en 4 jaar. Een liefhebber kan met de zelfde duif maar een horloge winnen.

Ereprijs voor de eerste prijswinnaar is beschikbaar gesteld door:
EDI HEIMBACH EUSKIRCHEN.

 

WEDSTRIJDEN
Liefhebber aan het woord


De 10 geboden, niet van Mozes maar van: Gerard Schalkwijk uit Lopik (Provincie Utrecht). 

  1. Hoe is de voorbereiding seizoen 2020 verlopen?
Goed. We allen hebben veel geduld moeten hebben in dit jaar. De voorbereidingen heb ik getracht net zoals andere jaren te doen. Dat is goed gelukt.De verduistering die ik altijd inzet van 1 maart tot aan 4 weken voor de eerste marathon vlucht Pau heb ik dus moeten verlengen om de pennen zo goed als mogelijk vast te houden . Dat is dus tot nu.. toe 9 juli gelukt.

Ook heb ik de duiven in de winterverzorging gehouden dus 2a3 keer in de week los en dat 1x die dag. De trainingenben ik wel op tijdgaan uitoefenen. Ik denk dat ze voor de eerste verenigingsinkorving 750 km hebbengehad.Op dit moment hebben ze al tegen de 2000 km onder de vleugels.
 
2. Verzorgt U de duiven alleen? 
Ik speel alleen ,verzorg ze ook alleen maar wil ook melden dat ik geweldige steun heb van Wessel die helpt schoonmaken van de hokken en in de vakantie komt Hennie mijn duiven doen. 

3. Hoe groot is de vliegploeg die straks aan de ZLU vluchten gaat deelnemen ?         
Ik heb nog 78 overjaarse en jaarlingen. Had er 96 maar door veel zelf naar Limburg en westelijk van Nederland te lappen ben ik veel verloren door o.a. de roofvogel onderweg. Aardig wat duiven terug gehad met veren kwijt en/of rug gehavend.4. Heeft U verschillende ploegen gevormd, zo ja waarom?
Ja ik deel mijn duiven al vroeg in op papier wie waar heen gaat. Dan probeer ik rond de 8 a 10 duiven per vlucht mee te geven. Liefst het gehele koppel gaat naar de zelfde vlucht of er moet een NPO vlucht als Perigueux voor de jaarlingen op dat zelfde weekend staan. Dan kan de partner eventueel ook daar naar toe.

5. In welk lokaal gaat U inkorven, welke toppers ontmoet U daar?
In ons eigen lokaal de Groene Olijftak te IJsselstein. Daar korven ook veel andere toppers zoals: Neefje Raymond Schalkwijk, Richard Kuijer, de van Houtens, van Wijk maar ook van buiten af Jay lissenberg, Jurriaan van Amerongen en nog veel meer Nationaal bekenden te veel om allemaal op te noemen.

6. Zoekt U een speciale vlucht uit om te “pieken “?
Dat doe ik wel ja, mijn beste toppers gaan mee naar Barcelona deze vlucht waar ik de voorbeschouwing voor mag schrijven. Ik heb Orange Oil de internationale Asduif Barcelona over 3 jaar op het kweekhok gezet. Ik heb daar een interessante plaatsvervanger voor. Wel een debutant “Vale Elite “ maar ze heeft goed Barcelona bloed, is half zus van international As duif “Lady In The Dark” en al hoog in de nationale uitslag gepresteerd op Pau en St Vincent. Er zit wel een verhaal aan vast want ze kwam helemaal opengehaald door de roofvogel terug van Perpignan vorig jaar. Was zeer moeilijk om haar te op te lappen maar….operatie zeer goed gelukt en ik heb haar voorzichtig aan getraind op advies van Jelle Jellema die toen bij mij was. Hij constateerde dat de spieren niet beschadigt waren.Mijn keuze op kweekhok te behouden paste ik daarom aan en is inderdaad goed gegaan met de voorbereidingen. Ben benieuwd.

7. Is het aantal duiven per mand en het aantal manden per auto maatgevend voor de goede conditie waarmee de duiven thuiskomen na de vlucht ?              
Die mening deel ik wel ja, je ziet het verschil wel met de middaglossingen.  Dit heb ik ook al in mijn eerdere interviewen laten weten, het is van groot belang dat men er van overtuigd raakt dat uitmuntende verzorging een must is voor onze gevleugelde atleten. Zij moeten immers een intens moeilijk opgaven uitvoeren voor de baasjes.8. Hoe volgt U de aankomsten van de duiven tijdens de vlucht ?     
De site van Pipa wordt eerst gevolgd, daar komen immers de eerste internationale meldingen binnen van de voorvlucht. Dan volgt voor mij de ZLU en daarna de site van Fond Unie 2000. Die laatste heeft een fantastische meldingspagina voor ons deelnemers. Dan zie je direct de poforma uitslag, tenminste als iedere deelnemer het tenminste invult natuurlijk.  

9. Gaat Uw voorkeur uit naar Internationaal of Nationaal spel?          
Maakt niet veel uit maar als ik een geweldig top notering ook internationaal kan maken is nog beter natuurlijk. Ik speel dus wel internationaal.  


  
Ere-prijs Barcelona 2020 1e prijsenEngelbert Jennekens – Edy Heimbach troffee, wordt ter beschikking gesteld door Edy Heimbach.

10. Hoe ervaart U de huldiging op de ZLU Sterrenshow ?      
Oeps… dat is wel een precaire vraag van een bestuurslid haha. Al de groten en minder groten des lands zijn aanwezig en dat is fantastisch. Als ik eerlijk ben, en dat ben ik, is het wel nu de tijd om te denken om een verandering aan te brengen. Ondanks dat ik het gezellig vind en veel mensen ontmoet is de Roda hal te veel hal. Mijns inziens kan dat beter door meer intiemer, net zoals vorige locatie. Ook niet geheel onbelangrijk om onder de loep te nemen is het volgende: Gezien de leeftijd van velen onder ons, is het wenselijk om te bestuderen of de huldiging beter niet meer op 2 dagen gehouden zou moeten worden. Tevens de zondag huldiging krijgt niet die aandacht van de bezoekers zoals de zaterdag wel het geval is. Ik heb dat bijvoorbeeld zelf ervaren en ook met mijn huldiging van de Gouden Barcelona duif. Dit is voor een publiek die nog niet uitgeslapen en/of met een kater in een duiven feest zit. Dat zou betekenen dat er gesneden moet worden in vooral de lange pauzes en misschien zelfs ook in huldigingen.
 
Aldus Gerard.

 

Wedvluchtverslaggeving vluchten wordt mogelijk gemaakt door:
 ZLU.

Uitvoerige reportage van de winnaar 2020 is te vinden in het: duivensportblad De Duif,
 
en op de website  van ZLU en  nieuwsbrief Op de Hoogte NPO.


 

Reportage is gemaakt door Ad van Gils.

Namens bestuur ZLU,

Hub Wetzelaer, PR wedvluchten.

  
                                              

 

WEDSTRIJDEN
Richtlijnen Nationale en Sectorale concoursen 2020


Er zijn dit jaar 5 nationale/sectorale wedvluchten te weten:

A29                        17 juli                 St. Vincent (reeds plaatsgevonden)
A30                        24 juli                 Bordeaux sector 1 & 2 / Perigueux Sector 3 & 4 
A31                        01 augustus       Issoudun ( Eendaagse fond)
A32                        07 augustus       Dax
A33                        14 augustus       Bergerac

Bijgaand vindt u de richtlijnen voor de nationale wedvluchten. Wij verzoeken u deze door te nemen en te volgen. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u telefonisch terecht bij een van de in de richtlijnen opgegeven telefoonnummers. Op de NPO website kunt u zien voor welke vluchten u als inkorflokaal bent aangewezen.

Op de andere vluchten mag u niet inkorven. Enkele aandachtspunten waar u bij voorbaat rekening mee moet houden.
1. Er moeten minimaal 7 leden inkorven. Haalt u dit aantal niet, dan kunt u niet inkorven en moet u het inkorflokaal afmelden op van de genoemde telefoonnummers. 
2. U moet het coronaprotocol volgen. 
3. Er komt geen papieren uitslag meer. De leden kunnen de uitslag digitaal ontvangen.

De leden dienen vooraf te controleren of de e-mailadressen bij het lidnummer waarop men deelneemt correct zijn. Indien nodig kunnen zij deze wijzigen. De digitale uitslag wordt gratis verstrekt.

 

Wij wensen alle deelnemers veel succes.

Richtlijnen nationale en sectorale concoursen 2020
 

WEDSTRIJDEN
Uitslagen St. Vincent bekend


De uitslagen van de St. Vincent zijn bekend. Het NPO Bestuur ging deze week op pad om de winnaars van St. Vincent een bloemetje te overhandigen. Ook via deze weg: nogmaals van harte gefeliciteerd! Afgelopen dinsdag heeft de NPO de uitslagen van St. Vincent naar de deelnemers waar de mailadressen van bekend zijn gestuurd. De nationale en sectorale uitslagen zijn overigens nogmaals hieronder te vinden. 

Nationale winnaar en winnaar sector 1 
 
(vlnr: Bestuurslid Frederik met winnaar sector 1 Wim Gielen, Breda) 

Winnaar sector 2 

(J.J. Knetsch uit Katwijk, winnaar sector 2) 

Winnaar sector 3 

(vlnr: Bestuurslid Esther met winnaar sector 3, combinatie Zoetbroed uit Apeldoorn) 

Winnaar sector 4


(Vlnr: winnaar Gerrit de Boer met voorzitter Ben Geerink) 

 

Nationale uitslag St. Vincent
Uitslag St. Vincent sector 1
Uitslag St. Vincent sector 2
Uitslag St. Vincent sector 3
Uitslag St. Vincent sector 4
 

WEDSTRIJDEN
Nationale winnaar St. Vincent Wim Gielen aan het woord


Falco Ebben van Pigeonpixels heeft deze week een bezoek gebracht aan de heer Wim Gielen, Nationale Winnaar St. Vincent. Wim vertelt o.a. over zijn winnende duif. Bekijk hieronder het filmpje:

 
 

NPO BESTUUR
Gezamenlijk overleg met secties  


Het NPO Bestuur heeft afgelopen maandag een mail gestuurd naar de sectiebesturen vitesse/midfond, dagfond, jonge duiven en marathon. In deze mail geeft het NPO bestuur aan graag kennis te willen maken met de secties en graag te willen spreken over de toekomstperspectieven van de Secties. Hiervoor is een discussiestuk opgesteld. Dit discussiestuk wordt met de secties besproken en wel op woensdagavond 5 augustus aanstaande. 
 

Klik hier voor het discussiestuk
 

NPO BUREAU
Andre Siegerink grootmeester op Bourges

Door Thijs Boomkamp

Zaterdag 18 juli stond naast de jonge duivenvlucht vanuit  Boxmeer ook de tweede dagfondvlucht vanuit de klassieke losplaats Bourges op het programma. Op donderdagavond hadden de duivenmelkers van De Vale Doffer vol vertrouwen hiervoor 125 duiven ingekorfd. De dagfondvlucht was “een echte.” Blauwe lucht, warm en een variabele wind zorgden ervoor dat er nogal wat verschillen in aankomsten waren.

Andre Siegerink had maar liefst 16 duiven ingekorfd voor deze klassieker. Nou ja, Andre….. zijn vrouw en dochter hadden dit donderdagavond gedaan, omdat Andre een bouwvakborrel van zijn werk had waar hij graag bij aanwezig wilde zijn. Dit laten inkorven van de duiven door vrouw en dochter heeft Andre geen windeieren gelegd, want nadat de duiven zaterdag 18 juli om 07.00 uur waren gelost, kwamen om 15.35 uur 2 van Andres duiven gelijktijdig aan bij het thuishonk aan de Albert Cuyplaan. Met een sierlijke draai vielen beide bijna gelijktijdig op de klep. Plek 1 en 2 waren voor Andre, alsmede plek 4. Of dit nu kwam door het inkorven van de duiven door echtgenote en dochter of door Andres verzorging zal altijd een raadsel blijven, maar de vreugde was er niet minder om. Ingo Sievers maakte met plek 3 en 5 het podium compleet. De bloemen waren voor Andre, Ingo Sievers won met plek 5 het eerste boodschappenpakket en Mannes Pijffers won op plek 10 het tweede boodschappenpakket gesponsord door Plus Veldmaat.

 

 

NPO BUREAU
Han Wildenborg maakt geweldige uitslag op eerste jonge duivenvlucht 

Door Thijs Boomkamp

Op zaterdag 18 juli stond de eerste jonge duivenvlucht op het programma. Op vrijdagavond waren er door 11 duivenmelkers 340 jonge duiven ingekorfd voor deze eerste vlucht vanuit Boxmeer. Dit is een plaats hemelsbreed 80 kilometer vanaf Haaksbergen. Zo’n eerste vlucht is altijd spannend; wie heeft zijn jonge duiven gezond, wie heeft ze het best voorbereid, willen ze het hok binnen of is de stress en het onbekende hiervoor te groot?

Om 10.45 uur werden de duiven gelost en met een afstand van 80 kilometer is dat normaliter hooguit een uurtje vliegen naar de thuisbasis. Om 11.40 uur zag Han Wildenborg, die 77 duiven had meegegeven voor deze vlucht, een groot koppel duiven aan komen vliegen. Hieruit kwam er een aantal van Han gelijk naar beneden er dat zorgde ervoor dat Hans duivenklok overuren moest maken. Om 11.40 uur werden de zes duiven geconstateerd. ’s Avonds bij het afslaan van de klokken bleek dat het podium te klein was voor Han, hij had op de uitslag plek 1 t/m 6 in beslag genomen. Gevolgd door Rudolf Temmink met plek 7 t/m 10. De taart kan door Han aangesneden worden, Rudolf Temmink won een boodschappenpakket gesponsord door Plus Veldmaat en Thijs Boomkamp won met plek 11 een waardebon gesponsord door J. Witbreuk. Een geslaagde eerste jonge duivenvlucht, mede omdat alle leden op de uitslag stonden en het gros van de duiven ’s avonds op de Haaksbergse hokken was wedergekeerd.

 

COVID-19 WERKGROEP
Actuele protocollen 


De covid-19 werkgroep heeft recent de protocollen versie 3.0 gepubliceerd. Deze protocollen zijn nog steeds van kracht. U vindt de protocollen hieronder: 
 

Protocol 3.0 'Inkorven, vervoeren, lossen en afslaan tijdens de Coronacrisis'
Technische toelichting op versie 3.0 van het protocol en 'vraag en antwoord'
Alle informatie met betrekking tot duivensport en corona op een rij
 

NPO BUREAU 
The Dutch Golden Classic 2020 


Door Wim Vos                                                                              

Alblasserdam, 19 juli 2020.
 
Beste mensen / liefhebbers,

Wat een moeilijk seizoen beleven we toch met onze liefhebberij. Verenigingen op slot, de bar gesloten, inkorven op afstand, verlate start en uiteindelijk toch weer echte vluchten.

Ook wij als organisatie zijn er door getroffen en slechts de helft van onze deelnemers hebben hun duiven kunnen aanleveren. Iedereen begrijpt dat we dus ook onze prijzenpot behoorlijk hebben moeten aanpassen. We hebben er voor gekozen om het aantal prijzen gelijk te houden maar de bedragen moesten we aanpassen aan de opbrengst.

Ook wij kennen een vertraagde start maar een start komt er. We beginnen met de finalevlucht op zaterdag 22 aug. vanuit Pnt. St. Maxence en vervolgen op 29 aug. met weer Pnt. St. Maxence, 5 sept. Fontenay en 12 sept. sluiten we af met Pnt. St. Maxence. De prijzenpot, helaas wat kleiner maar nog best de moeite waard !

Alle prijzen worden gedeeld tussen de kweker en de koper van de duiven.
1e prijs            € 2.750, =       2e prijs            € 2.000, =       3e prijs            € 1.300, =
4e prijs            € 1.000, =       5e prijs            € 900, =          6e prijs            €    800, =
7e prijs            € 700, =          8e prijs            € 600, =          9e prijs            € 500, =    10e prijs   € 400, =
 

 • Dan de prijzen 11 t/m 30. Zij krijgen elk nog € 350, =
 • Op de laatste 3 vluchten wint de 1ste in elk samenspel € 75, = en de volgende 9 van de totaaluitslag winnen ook nog eens € 75, =
 • Er zijn 5 duifkampioenen te winnen over de 4 vluchten en zij winnen elk; 1ste prijs € 700, = 2e prijs € 500, = 3e prijs € 300, = 4e prijs € 200, = 5e prijs € 100,=
  Tevens een permanent aandenken voor de winnaars.
 • Let op ! We hebben dit jaar geen reservevlucht, valt er 1 uit dan is het jammer.
 • Morgen, zaterdag 20 juni voor het eerst en dan op de 4 volgende midfondvluchten wint de snelste duif met een “golden classic ring” van 2019 nog eens € 100, =
 • De uitslagen zijn wekelijks terug te vinden op onze site.

  Ook wij hadden gehoopt op een voltekend evenement maar toch kunnen we nog een prijzenpot van ruim € 23.000, = vervliegen en waar vindt je die mogelijkheid nog ?

  De verkochte 157 duiven van 81 deelnemers gaan het, als ze er nog zijn, uitmaken.
 • Op zaterdag 3 oktober gaan we de prijzen uitreiken, houdt die datum vrij svp.

                                                            
Wij wensen iedereen nog een fijn seizoen en hopen voor u dat we prachtige vluchten krijgen met de jonge garde, zeker voor de 4 laatste krachtmetingen.
 
Namens bestuur van The Dutch Golden Classic 2020.
 
Wim Vos, secretaris.
 

 

 

 

LADIES LEAGUE
Samenspel Zuid Hollandse Eilanden: verslag vlucht Duffel

Door Sonja Hagens 

Uitslag Ladies League Samenspel Zuid Hollandse Eilanden
 


INSTITUUT WEDVLUCHTBEGELEIDING

Weersverwachting voor vrijdag 24 juli, zaterdag 25 juli en zondag 26 juli 


Vrijdagochtend is het bij beide lossingsplaatsen meest onbewolkt weer. Er staat te veel wind ( west tot WNW) voor vorming van mist. Op de lijn Normandië/Parijs is het zwaar bewolkt door de frontale zone die daar ligt. Soms wel wat zon maar ook regen en buien. Vrijdagmiddag komt het westen van Nederland al weer achter de frontale zone met opklaringen. België en Noord-Frankrijk houden in de middag nog steeds last van deze zone. Pas in de avond verbeteren de condities. Zaterdag in de ochtend rustig met nevel en vorming van grondmist. Echter al vroeg komt de eerste middelbare bewolking binnendrijven. In de loop van zaterdagochtend krijgt het hele vlieggebied steeds meer frontale bewolking. Lokaal (België en Nederland) gaat hier na 12.00 uur ook regen en motregen vallen. Bij dit alles op vrijdag WZW wind 15 tot 20 km.p.u. Zaterdag komt zuidwestelijke wind te staan met 25 tot 30 km.p.u. op vlieghoogte. De diverse inversies lijken overal bij 17 graden neutraal te worden en bij 19 graden te zijn opgeruimd. Een koufront passeert in de nacht van zaterdag op zondag het vlieggebied met behoorlijk wat neerslag. Het verdrijft de warme vochtige lucht en in de loop van zondag wordt alles fris en helder.


Bron: I.W.B. (24 juli/11.30 uur)

 WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 
 

Wie lost waar
 
 

IN DE MEDIA 

Alles draait om duiven bij Steenbergenaar Dirk Dekkers


Op woensdag 22 juli plaatste internetbode.nl een leuk artikel online over Dirk Dekkers en zijn vrouw Riet. Een leven lang duivensport met dienstbaarheid op diverse gebieden heeft gezorgd voor een Koninklijke Onderscheiding bij Dirk Dekkers. 


Bron: internetbode.nl

Artikel 'Alles draait om duiven bij Steenbergenaar Dirk Dekkers'
 

IN DE MEDIA

Topduivenmelker Lars Vercammen: “In de duivensport kan een ‘vierdeprovincialer’ nog altijd van Real Madrid winnen”


Op vrijdag 17 juli publiceerde metrotime.be een leuk artikel over topduivenmelker Lars Vercammen. De 31-jarige Lars Vercammen runt samen met zijn vader een van de beste duivenhokken van Belgie en dus ter wereld. Lars is de aangewezen persoon die kan vertellen hoe de duivensport al lang meer is dan enkel een reservaat voor gepensioneerde grootvaders. 


Bron: metrotime.be

Artikel over topduivenmelker Lars Vercammen
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 22 juli 2020Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 

Overzicht aangevraagde duplicaten
 

NPO BUREAU
Adverteren in Op (de) Hoogte 

Wekelijks verschijnt Op (de) Hoogte (ODH), de digitale nieuwsbrief van de NPO. Vrijdag einde dag wordt ODH verstuurd naar bijna 8.500 abonnees. Het is mogelijk om in ODH advertenties te plaatsen in de vorm van een banner. 

Een banner is een afbeedling met daarachter een hyperlink. Door op een banner te klikken, wordt een pagina geopend waar meer informatie over het geadverteerde te vinden is. Met een banner wordt de aandacht van de bezoeker getrokken. De banners in Op (de) Hoogte worden geplaatst tussen de artikelen in. Een banner in ODH is 800 pixels breed, de hoogte kan variëren van 190 tot 250 pixels.

Prijzen

 • 1 week: € 150,00
 • 3 weken: € 400,00
 • 6 weken: € 750,00

Interesse?
Stuur een kwalitatief goede (goed leesbare) afbeelding - die voldoet aan de eisen - per mail naar info@duivensportbond.nl. Geef aan:

 • welke link gekoppeld moet worden aan de banner
 • hoe vaak de banner geplaatst mag worden
 • op welke data de banner geplaatst moet worden 

Meer weten? Klik op onderstaande button.

Adverteren in Op (de) Hoogte
 

AGENDA

Activiteiten in het land


In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen.