Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 19 juni 2020 | week 25

Voorwoord


Ruim twee weken zijn we nu als nieuw bestuur onderweg. Nadat we een aantal operationele zaken hebben opgepakt zoals het Nationaal vliegprogramma is het nu tijd om te starten met het in de steigers zetten van ons toekomstige beleid. Het is de bedoeling onze NPO beleidsnotitie tijdens de najaarsvergadering door de Ledenraad te laten vaststellen.
 
Het nieuwe NPO Bestuur is nu eerst aan zet en zal zich gaan buigen over een aantal beleidsbepalende onderwerpen zoals daar zijn;

 • Hoe kunnen we de basis verenigingen versterken?
 • Wat is de beste taakverdeling tussen de afdelingen en de NPO?
 • Hoe gaan we verder met de Secties en Platformen?
 • Nationaal vliegprogramma
 • Vervoer en dierenwelzijn
 • De toekomst van ECS en automatisering
 • Eerlijk spel en spelcompetities
 • En wellicht de lastigste van allemaal; hoe kunnen we het dalend ledenaantal ombuigen in groei?

Het beleid voor de komende jaren moet kunnen rekenen op breed draagvlak van de liefhebbers en bestuurders. Het raakt ons allen en het moet de duivensport een toekomst perspectief bieden.
 
Dit weekend staat voor alle Afdelingen de eerste wedvlucht die telt voor het Nationale Kampioenschap Midfond op het programma. Ik wens iedereen veel succes bij de start om deze prestigieuze titel.
 
Ben Geerink, voorzitter

 
 
 

COVID-19 WERKGROEP
Protocollen corona


Aanstaande dinsdag komt de COVID-19 werkgroep weer bij elkaar. Zij vergaderen o.a. over de protocollen. Deze worden geëvalueerd en indien nodig geüpdatet. Voor nu gelden nog steeds onderstaande protocollen. In alle gevallen dienen onderstaande protocollen opgevolgd te worden. 
 

Verslag overleg coronafunctionarissen en NPO Covid-19 werkgroep
Protocol 2.0 'Inkorven, vervoeren, lossen en afslaan tijdens de Coronacrisis'
Technische toelichting op versie 2.0 van het protocol en 'vraag en antwoord'
Aangepaste versie 'toezicht door een BOA'
Laatste nieuws vanuit Covid-19 werkgroep
 

IN DE MEDIA
Duiven maken het spannend: winnaar is één seconde sneller

Maandag 15 juni verscheen dit artikel op de website van De Staphorster

 

Klik hier om het gehele artikel te lezen
 

NPO BUREAU
Aanvragen lossingsvergunningen: respecteer de Corona richtlijnen
 

Wij merken dat verenigingen weer collectief duiven africhten. En hoewel er meer mogelijk is dan enkele weken terug, zijn de Corona richtlijnen nog steeds van kracht.

Dit betekent dat:

 • het aantal vluchten beperkt dient te blijven;
 • het aantal mensen dat zich verplaatst beperkt blijft; onze doelgroep behoort voor het overgrote deel nl. tot de risicogroep;
 • inkorven van de duiven: verplicht via protocol 2.0;
 • een vereniging die inkorft moet in het bezit zijn van een actuele, geldige lossingsvergunning;
 • kosten voor de lossingsvergunningen bedragen:
  • tot maximaal 500 duiven: gratis;
  • voor meer dan 500 duiven: € 175 per vergunning;
 • lossingsvergunningen dienen voor iedere lossing te worden aangevraagd bij het NPO Bureau.


 

 

NPO BESTUUR
Verslag bestuursvergaderingen 


Het nieuwe NPO-bestuur wil met het gekozen motto “verbinden” laten zien dat ze zich sterk verbonden voelt met wat er leeft in alle geledingen van onze sportorganisatie. Daarom is er besloten om geregeld verslag te doen over de relevante zaken die besproken worden in de bestuursvergaderingen.  
 

Klik hier voor het verslag van de bestuursvergaderingen
 

NPO BUREAU
Wat deed u in de Coronatijd aan uw duivenhok? 


In de periode dat er geen wedvluchten waren, hadden we als liefhebbers veel tijd over voor onze duiven en zaken er omheen. Zoals bijvoorbeeld het hok opknappen. 

We zijn benieuwd hoe u deze tijd bent doorgekomen en willen daarom iedere week een (in coronatijd aangepast) duivenhok aan u voorstellen. Wilt u andere liefhebbers ook deelgenoot maken van de opknapbeurt/ aanpassing van uw duivenhok? Dat kan! Mail uw foto's van voor en na naar info@duivensportbond.nl met een korte uitleg wat u heeft aangepast.

Deze week starten we met bestuurslid Esther Noorderijk die in haar vrije tijd de hele binnen en buitenkant van het hok onderhanden heeft genomen. Het resultaat mag er zijn!

 
                                                                         
 

 

NPO BUREAU
Film als eerbetoon aan duiven tijdens oorlog

Cyrille LEMAIRE is docent Frans aan het Lycée des métiers Henri Senez in Hénin-Beaumont en maakte samen met zijn leerlingen een film als eerbetoon aan de duiven die tijdens de oorlog boodschappen doorgaven.

De film duurt 6 minuten en heeft verschillende nationale prijzen gewonnen. Bekijk hieronder de film: 

 
 

LADIES LEAGUE
Landelijke Ladies League van start


 
De Ladies League gaat dit weekend van start. Dit jaar starten we voor het eerst met de oude duiven. Na het succes in 2019 zijn er in 2020 nog meer LL ringen verkocht. Een groot succes!

De kampioenschappen voor de Ladies League lopen gelijk met het Nationaal Vliegschema. Volgende week volgt er een uitgebreide update met alle ins en outs. Wat we alvast kunnen melden, is dat er dit jaar met punten en niet met meters gerekend zal gaan worden.

Alle vrouwen, dames en meisjes: heel veel succes! Enjoy!
 


INSTITUUT WEDVLUCHTBEGELEIDING

Weersverwachting voor zaterdag 20 juni en zondag 21 juni 


Een zwakke rug van hoge druk bouwt op vanuit Frankrijk en krijgt een uitloper tot over Nederland. Dit houdt storingen even op een afstand en zorgt voor rustig weer. Wel is het zeker in Frankrijk half tot zwaar bewolkt en kunnen er zaterdag wat buitjes ontstaan. Zaterdag is de wind in Frankrijk zwak veranderlijk. In België en Nederland wind W.Z.W 2 Bft. Zondag naderen er vanuit het westen weer fronten ,maar die zullen pas na de middag het weer ongunstig gaan beïnvloeden.


Bron: I.W.B

 

NPO BUREAU
Terugblik op eerste lokale vlucht Ladies League 


De dames van de Ladies League competitie SZHE blikken terug op de eerste vlucht. Deze vlucht vond zaterdag 13 juni plaats.  

Uitslag Ladies League Peronne 13-6-2020
Verslag eerste vlucht Zuid-Hollandse Eilanden
 WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 
 

Wie lost waar
 
 

IN DE MEDIA
Binnenkort te zien in "Onderweg naar Morgen": Ondersteuning van sportprestaties


Het RTL programma Onderweg naar Morgen besteed op zondag 28 juni aandacht aan de duivensport. Dit keer gaat het over het ondersteunen van sportprestaties. Aan het woord komen Thomas Lataire (Group Lataire) en Ruben Lanckriet (dierenarts, gespecialiseerd in duiven).
  
De uitzending is te zien op zondag 28 juni om 15.30 uur op RTL 4. Herhaling van de uitzending op zaterdag 4 juli om 13.30 uur.

 

NPO BUREAU
Adverteren in Op (de) Hoogte 

Wekelijks verschijnt Op (de) Hoogte (ODH), de digitale nieuwsbrief van de NPO. Vrijdag einde dag wordt ODH verstuurd naar bijna 8.500 abonnees. Het is mogelijk om in ODH advertenties te plaatsen in de vorm van een banner. 

Een banner is een afbeedling met daarachter een hyperlink. Door op een banner te klikken, wordt een pagina geopend waar meer informatie over het geadverteerde te vinden is. Met een banner wordt de aandacht van de bezoeker getrokken. De banners in Op (de) Hoogte worden geplaatst tussen de artikelen in. Een banner in ODH is 800 pixels breed, de hoogte kan variëren van 190 tot 250 pixels.

Prijzen

 • 1 week: € 150,00
 • 3 weken: € 400,00
 • 6 weken: € 750,00

Interesse?
Stuur een kwalitatief goede (goed leesbare) afbeelding - die voldoet aan de eisen - per mail naar info@duivensportbond.nl. Geef aan:

 • welke link gekoppeld moet worden aan de banner
 • hoe vaak de banner geplaatst mag worden
 • op welke data de banner geplaatst moet worden 

Meer weten? Klik op onderstaande button.

Adverteren in Op (de) Hoogte
 

AGENDA

Activiteiten in het land


In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. 

 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 17 juni 2020


Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 

Overzicht aangevraagde duplicaten