Op (de) Hoogte

 

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 20 mei 2020 | week 21

 

 

VoorwoordDe afgelopen weken hebben we samen gekeken naar oplossingen en mogelijkheden om weer aan de slag te gaan met onze mooie sport. We hebben ons geconformeerd aan de huidige spelregels in de samenleving en bij de sport. Dit heeft ertoe geleid dat we weer mogen vliegen. Na wekenlang wachten was het afgelopen weekend eindelijk zover: de eerste vluchten van het seizoen 2020 zijn van start gegaan. Het spits werd afgebeten door twee afdelingen. De andere afdelingen volgen. Een ding is zeker: het is voor de liefhebbers ontzettend fijn om weer met onze mooie sport bezig te zijn. 

De laatste weken krijgen we regelmatig vragen van liefhebbers over de situatie in BelgiŽ en Frankrijk. We zijn met onze collega's van de KBDB in overleg om te bezien wanneer vluchten vanuit BelgiŽ weer tot de mogelijkheden behoren. Met onze collega's van de FCF hebben wij de afspraak dat lossingsvergunningen tijdig ingediend kunnen worden volgens een procedure. Bij nieuwe ontwikkelingen geldt dat de verantwoordelijken daarvan op de hoogte worden gebracht. Zoals gezegd hebben we nauwe afstemming met de bonden, maar we zijn natuurlijk afhankelijk van de maatregelen die de landen momenteel hanteren. Dat respecteren we en daar hebben we ons aan te houden. 

In deze editie van Op (de) Hoogte vindt u o.a. een impressie van de eerste lossing van seizoen 2020, een actueel overzicht van de vluchtdata- en tijden en een bericht van de FCI over de actuele situatie in Europa. 

Wij wensen u veel leesplezier en een fijn en zonnig Hemelvaartsweekend!


Frederik Dekker, Esther Noorderijk, Willem van Breene en Maurice van der Kruk
NPO bestuur  

 

 

 

 

 

Eerste lossing 2020
 

Afgelopen weekend de eerste lossing van seizoen 2020. Een aantal foto's geven een impressie van onze prachtige sport. Op www.duivensportbond.nl staat bovendien een drietal filmpjes.

  
 
 

 

 

 

 

NPO BESTUUR

Vooralsnog geen uitslagen tijdens vliegseizoen


Afgelopen weekend is het seizoen 2020 van start gegaan. Er zijn twee afdelingen gestart met vliegen. Deze vluchten verlopen geheel volgens de maatregelen. Nederlandse sportclubs mogen tot op heden geen competitie organiseren. Dat geldt ook voor de duivensport. Dit betekent dat er dus geen uitslagen op clubniveau, regioniveau en op andere niveaus of spelverbanden gemaakt worden. Vooralsnog is er enkel sprake van vluchtverloop. Deze regel geldt voor ons allemaal. Zodra de competitie opgestart kan worden, maken wij dat uiteraard kenbaar. 

Wij begrijpen dat het jammer is dat er geen competitie plaatsvindt en dat er dus ook geen uitslagen gegenereerd worden. Echter dienen wij net zoals alle andere sportclubs de maatregelen op te volgen. 

Aanpassingen van de applicatie- en rekensoftware
Als gevolg van de huidige richtlijnen vanuit de regering waarin competitie tot 1 september niet tot de mogelijkheden behoort, is onderstaande brief vorige week naar de applicatieschrijvers verzonden. Bij deze de instructie om per direct de reeds beschikbare versies te downloaden en installeren.


De huidige stand van zaken per applicatie is als volgt:

  • DAS!2015: De speciale Covid-19 versie is klaar. Update kan worden gedownload van www.huynen.info . 
  • PRsys: De speciale Covid-19 versie is klaar. De update kan worden gedownload van www.duivensport.nl
  • Winver: De speciale Covid-19 versie wordt nog aan gewerkt en zal via www.compuclub.nl beschikbaar komen.
  • Autokon: De speciale Covid-19 versie wordt nog aan gewerkt en zal via www.compuclub.nl beschikbaar komen.
  • Rekencentrum Over Berg en dal: past .e.e.a bij publicatie aan.
  • Rekenaar: Wij gaan ervan uit dat er een speciale Covid-19 versie beschikbaar komt.

 

 

 

 

 

Protocollen en informatie duivensport in Coronatijd


Op www.duivensportbond.nl/corona is alle actuele informatie te vinden met betrekking tot onze sport in coronatijd. Hier vindt u ook de volgende actuele protocollen die van toepassing zijn:

Op deze pagina vindt u altijd de meest actuele informatie. 

De Covid-19 werkgroep coŲrdineert alles met betrekking tot de duivensport tijdens de coronatijd. Alle vragen, opmerkingen, suggesties kunnen gestuurd worden naar corona@duivensportbond.nl 

 

 

 

 

 WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden

 

Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 
 

 

 

 

 

 

 

 

FCI
Actuele situatie in Europa
 

Dear Mister President,

As you know FCI collected as must as possible information about the actual situation regarding the possibility to organize pigeon races in the different countries in Europe. The overview of the received information is published on the FCI website: www.pigeonsfci.org -> reopening Europe 2020.
 
It is very important that any change in your country is reported to FCI immediately. FCI will put the new information on the FCI website immediately. 
 
So please check the FCI website www.pigeonsfci.org frequently to inform you of the situation in the other countries.
 
Best regards
 
Istvan BARDOS
President FCI

__________________________________________________________________________________

Beste voorzitter,

Zoals u weet heeft FCI zo veel mogelijk informatie verzameld over de actuele situatie met betrekking tot de mogelijkheid om duivenraces te organiseren in de verschillende landen in Europa. Het overzicht van de ontvangen informatie wordt gepubliceerd op de FCI-website: www.pigeonsfci.org -> heropening van Europa 2020.

Het is erg belangrijk dat elke wijziging in uw land onmiddellijk aan FCI wordt gemeld. FCI zal de nieuwe informatie onmiddellijk op de FCI-website plaatsen.

Kijk dus regelmatig op de FCI-website www.pigeonsfci.org om u te informeren over de situatie in de andere landen.

Vriendelijke groeten

Istvan BARDOS
President FCI
 

 

 

 

 

 

 

NPO BUREAU
Niet thuis te brengen duif 
 

Wij zijn op zoek naar de eigenaar van de volgende duif:

  • Duif met het ringnummer 2018-1174367

Bent u de eigenaar van deze duif, neemt u dan contact op met het NPO Bureau. We brengen u dan in contact met de melder van de duif. 
 

 

 

 

NPO BUREAU
Creativiteit tijdens coronatijd

   

 

Deze mevrouw heeft een tekst geschreven over de duivensport in coronatijd. Klik hier , scrol naar beneden en ga naar 'corona en de duivensport (lied)' om het filmpje te bekijken en het lied te beluisteren.     
 

 

 

 

 

 

 

Documentaire duivensport "The homing instinct"
 

 

 

 

 

 

AGENDA

Activiteiten in het land


In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. 

 

 

 

NPO BUREAU
Bureau gesloten op Hemelvaartsdag


In verband met Hemelvaartsdag is het NPO Bureau morgen (donderdag 21 mei) gesloten. Vrijdag zijn wij weer bereikbaar om uw vragen per mail te beantwoorden. Dat geldt overigens ook op alle andere werkdagen.

Algemene bereikbaarheid 
Wegens de maatregelen rondom de coronacrisis, zijn wij niet op kantoor werkzaam en daardoor niet in de gelegenheid om telefoontjes aan te nemen. De post, vaste voetringen en duplicaataanvragen worden evenals de mails gewoon verwerkt.  

 

 

 

 

 

 

NPO BUREAU
Inzameling duiven voor WK in Arad 


Door Jo Vos

Beste liefhebbers,

Er is eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Zowel ons eigen vluchtprogramma als de transportmogelijkheden nemen gelukkig weer toe! Ons WK-team voor Arad, genoemd in een vorige reportage, mag de duifjes komen aanleveren. Zaterdag 30 mei is het zover. U kunt de duiven brengen tussen 10.00 uur en 18.00 uur op Graafsebaan 15, 5384RS in Heesch. Vergeet niet om de stamkaart, het paramixo entbewijs en de transportkosten (10 euro p/duif) mee te nemen. De duiven gaan 2 juni op transport naar Arad. Er zijn nog drie reserveleden. Indien u afziet van deelname is het wel zo sportief om dit door te geven zodat de vacante plaatsen kunnen worden opgevuld.

Graag zie ik u 30 mei verschijnen. De koffie en/of thee staat klaar.

Vriendelijke sportgroet,
Jo Vos
 

 

 

 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 19 mei 2020

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 

 

 

 

Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150

info@duivensportbond.nl