Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 29 maart 2019

Voorwoord bestuur


We tellen af en dat hebben we ook afgelopen week op het NPO Bureau gemerkt. Flinke aantallen hoklijsten zijn binnen gekomen, net als vele vragen over het aanleveren en samenstellen van de hoklijsten. Goed om te merken dat er hard gewerkt wordt om de deadline van 1 april te halen. Ook zijn we blij dat we weer een flink aantal centrale hokeigenaren aan u kunnen voorstellen. En tot slot vragen wij uw aandacht voor de bonnenverkoop die nog tot zaterdagavond 30 maart loopt. In een speciale presentatie komen alle aanbiedingen voorbij. Bieden kunt u uiteraard op de site van GPS Auctions . Nog niet geboden? Mis de prachtige aanbiedingen niet, neem snel een kijkje in de aanbiedingen van top liefhebbers. 

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 

 

WEDSTRIJDEN
Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden

Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 

NPO BESTUUR
Terugkoppeling onderzoek mijn.duivensportbond.nl

 

In december 2018 zijn we gestart met de nieuwe versie van mijn.duivensportbond.nl en in februari 2019 hebben we uw mening hierover gevraagd. Op basis van de feedback die u heeft gegeven, gaan we aan de slag om mijn.duivensportbond.nl nog beter te maken. Klik hier voor de resultaten van het onderzoek.  

 
 


NPO BESTUUR
Laatste kans: doe mee aan de bonnenverkoop

Heeft u al meegedaan aan de bonnenverkoop? Maar liefst 69 duivenliefmelkers schenken een duif. Uiteraard zijn wij hen ontzettend dankbaar. De opbrengst van de duiven komt geheel ten goede aan de vernieuwingen van onze sport.

U heeft nog tot en met morgen de kans om te bieden. Dat kan via www.gps-auctions.com. Wilt u de aanbiedingen nog eens rustig bekijken? Bekijk ze hier.

Mede mogelijk gemaakt door: 

     
 

NPO BESTUUR
Ledenraad 9 maart: alle uitgewerkte voorstellen beschikbaar


Tijdens de Ledenraad van zaterdag 9 maart zijn maar liefst 19 voorstellen, pre-adviezen, amendementen en aangepaste pre-adviezen besproken en ter stemming gebracht. Op de website staat een totaaloverzicht met daarin alle voorstellen die tijdens de Ledenraad zijn aangenomen of afgewezen. 


 

NPO BESTUUR
Uitreiking erkenningsborden aan centrale hokken 


Sinds eind vorig jaar ontvangen eigenaren van centrale hokken een NPO erkenningsbord om zichtbaar te maken dat zij voldoen aan de eisen en richtlijnen vanuit de NPO. De Centrale hokbeheerders zorgen ervoor dat de eigenaar van een gevonden duif op de hoogte wordt gesteld dat zijn duif daar is en verzorgt de duif, totdat deze wordt opgehaald.

Het eerste bord is officieel uitgereikt aan de heer Van de Vleuten tijdens de Ledenraad van november 2018. Vanaf begin 2019 worden de borden gefaseerd uitgereikt aan de overige centrale hokken door Harrie Meijners, co๖rdinator Centrale Hokken. 

Afgelopen periode zijn de volgende borden overhandigd:


De heer A. Louwe – Den Helder


 Fam. Breedijk – Zevenhuizen
 


De heer B. Dierink – Hoogerheide
 


Fam v. Hoeffelen – Steenbergen
 


De heer G. de Heijde – Oudenbosch


De heer W. v. Mourik – Amerongen


 De heer F. Pluim – Tiel


De heer H. van Wijnen – Wijk en Aalburg

 


De heer M. v.d. Heuvel – Zeeland


Fam. v. Dijck – Odiliapeel 
 


De heer L. Willems – Venray


Fam. v. Rens – Gennep


De heer M. v.d. Vorst – Groesbeek


Fam. Collet – Oldenzaal

 
 
 


Jubileum Marjan van Berkel


Op maandag 1 april is het precies 25 jaar geleden dat Marjan van Berkel in dienst kwam bij de NPO. Uiteraard laten we haar jubileum niet onopgemerkt voorbij gaan. Wilt u Marjan graag feliciteren, dan kan dat door een mail te sturen naar info@duivensportbond.nl 

Bureau NPO
 

NPO BESTUUR
Gecontroleerde hoklijsten 
v๓๓r 1 april bij Afdelingen

Het vluchtseizoen staat voor de deur. Een essentieel onderdeel om deel te nemen aan het vliegprogramma zijn de hoklijsten. Zonder gecontroleerde hoklijsten is deelname aan wedstrijden onmogelijk. U heeft nog 2 dagen de tijd om de hoklijsten in te leveren bij uw verenigingsbestuur. 


 

 
 
 
Voor meer informatie over de verkoop van First Prize Pigeons klik hier.
 
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 28 maart 2019

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 

Overzicht aangevraagde duplicaten