Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
 

                                                                                                                  PDV Duivensport Reuver.

                                                                             Tweede én derde prijs provinciaal voor Jos Smeets!

Ook de vierde midfondvlucht vanuit Lorris werd, evenals de wedvlucht St.Vincent, vanwege het warme weer ingekort. Provinciaal werden nu in Arcis sur Aube, op een afstand van 336 km, 6713 duiven van 430 liefhebbers om 07.00 uur gelost. Hiertussen zaten  198 duiven van 18 liefhebbers van onze vereniging en de eerste melding kwam van JOS SMEETS. Om 10.43 uur vielen hier drie duiven gelijk op de klep en liepen snel naar binnen en toen hij op het klokje keek stonden hier twee duiven op! Na goed rond kijken in het hok zag hij, dat er een vreemdeling tussen zat en nadat hij deze er "uitgegooid" had, zag hij tot zijn grote verbazing dat deze bij, zijn buurman en broer, Thijs op de klep viel! Daar klokte Thijs deze bijna anderhalve minuut na de twee duiven van Jos. Hier bij Thijs liep ook na 2 minuten de tweede duif, zijn eerst getekende, binnen, goed voor prijs drie én vier in de vereniging en plaats 9 én 22 provinciaal! Met zijn twee vroege duiven werd Jos voor de provinciale overwinning met 2 en 6 seconden geklopt! Alweer een super geleverde prestatie van de broers Jos en Thijs.

Ook in dezelfde minuut van Thijs zijn tweede duif klokte Dick Boer één en Toon Smeets twee duiven, goed voor plaats 5, 6 en 7. Op de achtste plaats volgt Jan Op het Veld vóór de derde duif van Jos en op plaats 10 volgt de Comb.Smits-Ottenheim.

Met haar vijfde duif, om 11.23 uur, sloot Ine de Rijck de prijzen in de vereniging af en hadden wij nog provinciaal 17 prijzen over!

Donderdag 23 juni inkorven voor de derde eendaagse fondvlucht vanuit La Souterraine en vrijdag voor de zesde vitesse vlucht vanuit Chalons.

 

 
 

 


TERUG NAAR OVERZICHT