Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
 

PDV Duivensport Reuver.
Jos Smeets pakt met voorsprong de eerste prijs.

Zaterdagmorgen werden zoals gepland de duiven niet in La Souterraine gelost, maar in het meer oostelijk gelegen Vichy, op een afstand van 605 km i.v.m. de westelijke wind van waaruit slecht weer werd voorspeld. De eerste duif, zijn eerstgetekende, viel na zes en een half uur vliegen in de bekende "Smeets-hoek" bij JOS SMEETS en deze bereikte een gemiddelde snelheid van 93 km per uur! Frans Rutten volgt hier op de tweede plaats en 13 minuten na zijn eerste duif valt bij Jos zijn tweede duif op plaats drie, nipt vóór in dezelfde minuut gevolgd door Ine de Rijck. Ook Frans moest een kwartier wachten voordat zijn tweede duif, de eerst getekende, arriveerde en de vijfde prijs op eiste!
Jeu Theunissen zien wij op een mooie zesde plaats en hij speelde drie van zijn vijf ingezzette duiven in de prijzen! De eerste zeven duiven zien wij ook terug op de eerste zeven plaatsen in het samenspel met "slechts" 44 duiven van 8 liefhebbers en hier spelen alle liefhebbers één of meerdere prijzen en hier waren veertig minuten na de eerste van Jos de 15 prijzen verspeeld.
Ook in de Noord Limburgse Unie, met 112 duiven van 21 liefhebbers, zien wij op de eerste plaatsen Jos op één én zes en Frans op vier. Op de lijst van Midden Limburg, zien wij Jos op vijf en Frans op negen van 250 duiven ingezet door 35 liefhebbers.
Provinciaal, met 1245 duiven van 139 liefhebbers, staat Jos op plaats 14 en Frans op 23, alweer een prima prestatie van deze liefhebbers van onze vereniging!
Donderdag inkorven voor de vlucht Orleans.
 

 

 


TERUG NAAR OVERZICHT