Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
 

 PDV Duivensport Reuver.
De Combinatie Geert Hoezen-Wim Steinhage schrijft jonge duivenvlucht op zijn naam!

Zaterdag 23 juli werden om 09.30 uur in Chimay, op een afstand van 185 km, 497 jonge duiven van 23 liefhebbers gelost. Om 11.58 uur viel de eerste duif bij de Comb.GEERT HOEZEN-WIM STEINHAGE in Belfeld en bereikte een gemiddelde snelheid van bijna 77 km per uur. Vóór hun tweede duif viel de tweede getekende bij Frans Rutten uit Horst en voor hun derde duif viel bij de comb. Mario Smits-Jei Ottenheim hun tweede getekende. Onder de eerste 12 duiven zien we er vijf van Geert en Wim en vijf van Frans! De laatste prijsduif viel om 12.35 uur bij Mario en Jei.
In Samenspel de Grensstreek werden door 34 liefhebbers 683 duiven ingezet en ook hier zien we Geert en Wim op de eerste plaats en spelen zij 28 van hun 37 ingezette duiven in de prijzen! Op de eerste 10 plaatsen zien wij 9 duiven van onze vereniging; alweer een mooi resultaat van onze liefhebbers!
Op deze vlucht wordt ook de vlaai verspeeld en deze is voor de liefhebber, die vóór de eerste vlucht één jonge duif heeft aangewezen, welke hij of zij als eerste op de tweede vlucht verwacht, de zogenaamde vlaai-duif. Op de prijslijst vinden wij 10 vlaaiduiven terug en de winnaar van deze presticieuze, zeer begeerde prijs wordt komende vrijdag bekend gemaakt én uitgereikt De naam van hij of zij wordt dan bij geschreven op de kennerslijst van eeuwige roem!
 

 

 


TERUG NAAR OVERZICHT