Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
 

  PDV Duivensport Reuver.

 Jos Smeets eist provinciale overwinning op!

Zaterdagmorgen werden in Sens, op een afstand van 397 km, provinciaal 11864 duiven van 581 liefhebbers om 08.30 uur gelost. Hiertussen zaten 462 duiven van 25 liefhebbers van onze vereniging en de eerste duif hier viel 11 minuten vóór 13.00 uur op het hok van JOS SMEETS. Deze duif bereikte een gemiddelde snelheid van bijna 92 km per uur en versloeg hiermee alle duiven van de provincie Limburg! Als eerste werd bekend, dat hij in de vereniging de eerste speelt en daarna de eerste in Samenspel de Grensstreek van 664 duiven van 43 liefhebbers. Ook op de uitslag van Midden Limburg met 3425 duiven van 184 liefhebbers, verscheen Jos effe later op de eerste plaats en als de kers op de taart ook nog de snelste van de hele provinciel! Hier zien wij ook nog mooie plaatsen voor de combinatie Mario Smits en Jei Ottenheim op plaats 12, Jan Op het Veld op plaats 17 en weer Jos op plaats 20; een prima prestatie van onze leden!

De vlucht stond bijna een half uur open, voordat in de vereniging de 154 prijzen verspeeld waren.

Een super prestatie met drie duiven bij de eerste tien in de vereniging leverde ook Thijs, de broer van Jos: hij speelt zelfs al zijn 13 ingezette duiven in de prijzen én misschien nog beter hun vader Toon beginnend op plaats tien, die al zijn 18 ingezette duiven op de prijslijst terug vindt en voor beiden betekent dit, in duivenvaktaal, een "clean sweep"! Een geweldige prestatie van de familie Smeets!

Donderdag 26 mei kunnen de duiven voor de eerste eendaagse fondvlucht ingekorfd worden en twee dagen later op zaterdag de duiven voor de vierde vitesse vlucht. Denk hierbij aan het tijdig opgeven van het aantal duiven bij onze secretaris Heinz!


 
 

 


TERUG NAAR OVERZICHT