Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
 

Duivensport Reuver.
Toon Smeets triomfeert op de wedvlucht Lorris.

Zaterdag 16 juli werd de midfond afgesloten met de wedvlucht Lorris, op een afstand van 458 km. Hier werden om 07.30 uur provinciaal 2502 duien van 225 liefhebbers gelost bij een lichte noord-oosten wind.Hiertussen zaten 100 duiven van 13 liefhebbers van onze vereniging en hier viel de eerste duif om 13.40 uur bij TOON SMEETS, deze bereikte nog een gemiddelde snelheid van bijna 74 km per uur én één minuut later zijn tweede en dit betekende tevens de eerste twee prijzen van de vereniging én ook in Samenspel de Grensstreek! Bij deze weersomstandigheden konden wij ons moeilijk provinciaal in de voorste gelederen plaatsen; de kopduiven waren daarom te zoeken in het zuiden en midden van de provincie. Toch zien we Toon hier nog op de zeer verdienstelijke plaatsen 52 en 65! Vijf secnden na de tweede duif van Toon viel tegenover hem, bij zijn zoon Thijs, de derde van de vereniging gevolgd na een paar seconden de vierde melding bij Ine de Rijck.
Ook in Samenspel de Grensstreek maakte onze vereniging de dienst uit, slechts één duif van een andere vereniging zien wij op deze prijslijst! Toon speelt 6 van zijn 8 ingezette duiven in de prijzen.
De vlucht stond ongeveer 20 minuten open, voordat de prijzen verspeeld waren. Volgende week zijn de midfondkampioenen bekend en daar zal de naam Smeets vaak in de kop terug te vinden zijn!


Donderdag 21 juli kan er ingekorfd worden voor de eendaagse fondvlucht vanuit Issoudun. ( Tijdig opgeven! )

 

 

 


TERUG NAAR OVERZICHT