Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
 

                                                                                                   PDV Duivensport Reuver.

                                                                                         Super mooie uitslag voor Ine de Rijck!

 

Na drie nachten mand werden zondag 11 september, nadat de mist en zware bewolking ter plaatse verdwenen waren, om 10.30 uur provinciaal 1961 jonge duiven van 116 liefhebbers gelost in Orleans, de stad van Jeanne d'Arc, op een afstand van 480 km. Hier tussen zaten 54 duiven van 6 liefhebbers van onze vereniging. Voor de duiven van de natoer die in Rethel stonden, werd de lossing vanwege mist en zware bewolking uitgesteld naar maandag. Zondag werd de eerste duif van Orleans om 16.51 uur geklokt bij Ine de Rijck, nadat deze eerst ongeveer 4 minuten op het dak was blijven zitten en daarmee waarschijnlijk de eerste prijs provinciaal miste! Zoals bekend spelen Louis en zoon Roy onder de naam Ine, de vrouw van Louis. Ine en Louis waren een paar dagen op "vakantie " geweest en Math Nooijen had hier enkele dagen hun duiven zeer verdienstelijk verzorgd  naar later bleek met groot succes! Ook de tweede duif viel hier, maar dan wel op het plat dak waar nog water op stond en de duif zich daar te goed deed. Na enkele minuten greep Math de duif hier weg en hield deze snel op de antenne. Jammer dat deze twee duiven niet gelijk op de klep vlogen en zien deze nu toch nog terug provinciaal op de zeer verdienstelijke plaatsen 11 én 23! 

Ruim twee minuten later viel bij Jan Op het Veld zijn eerst getekende, goed voor de derde plaats waarna Louis nog drie duiven klokte voor de plaatsen vier tot en met zes en spelen in de vereniging totaal 11 prijzen van hun 22 ingezette duiven! Frans Rutten behaalde met zijn twee ingezette duiven een 100% prijsscore! In de vereniging waren de 18 prijzen binnen 50 minuten verspeeld.

In Samenspel de Grensstreek met 72 duiven van 8 liefhebbers, zien wij op de eerste zes plaatsen de duiven van Louis en Jan. Ook in de Noord Limburgse Unie met 281 duiven van  21 liefhebbers zien we Louis beginnend op de plaatsen 4, 6 én 10 en Jan op plaats 7 en hier stond de vlucht 4 minuten langer open dan in de vereniging. In vlieggebied Midden Limburg, met 572 duiven van 42 liefhebbers zien wij Louis beginnend op de plaatsen 4 én 6 en Jan op 8 en hier stond de vlucht zelfs 10 minuten langer open, waardoor onze verenging nog verschillende prijzen over hadden, zo ook in de afdeling waar de vlucht zelfs een kwartier langer open stond.

Het jonge duivenspel is met deze vlucht afgesloten en er volgen nu nog drie natoer vluchten, voordat het vliegseizoen afgesloten wordt en de kampioenen bekend gemaakt kunnen worden.

 
 

 


TERUG NAAR OVERZICHT