Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
 

                                                                                                           PDV Duivensport Reuver.

                                                                                                    Nipte overwinning voor Thijs Smeets.

 

Zaterdagmorgen werden in Orleans, de stad van Jeanne d'Arc, op een afstand van 480 km provinciaal 4010 duiven van 340 liefhebbers om 08.00 uur gelost. Hier tussen zaten 145 duiven van 15 liefhebbers van onze vereniging. De eerste duif viel hier om 13.21 uur bij THIJS SMEETS en deze maakte een gemiddelde snelheid van 89,5 km per uur. Één seconde later viel bij zijn buurman en broer Jos Smeets de tweede duif en weer een paar seconden later de derde duif bij Hoezen -Steinhage en de vierde duif van de vereniging bij Dick Boer. Deze vier duiven hadden allemaal ongeveer de zelfde snelheid en het was een seconden spel, wie met de eer zou gaan strijken! Ook provinciaal bleken dit kopduiven te zijn namelijk prijs 6, 7, 9 en 10! Een schitterende prestatie van deze liefhebbers van onze vereniging en provinciaal hadden we zelfs prijzen over en behaalde Dick met zijn negen ingezette duiven een clean sweep!

In het vlieggebied midden Limburg met 1071 duiven van 98 liefhebbers zien we in de kop, Thijs op 5, Jos op 6, Hoezen-Steinhage op 8 én 11 en Dick op 9! Ook in de Noord Limburgse Unie zien we Thijs op 3 en Jos op 4 en Hoezen-Steinhage op 5 en 8!

Dinsdag 5 juli kan er ingekorfd worden voor de wedvlucht Dax én de jonge duiven voor de eerste trainingsvlucht vanuit Tienen. Donderdag 7 juli kan er ingekorfd worden voor de wedvlucht Argenton en vrijdag 8 juli voor de laatste vitesse vlucht vanuit Chalons. Denk aan tijdig opgeven voor het aantal duiven! 


 
 

 


TERUG NAAR OVERZICHT