Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
 

 PDV Duivensport Reuver.
Ine de Rijck schrijft Argenton op haar naam!


De eerste prijs van de tweede eendaagse fondvlucht vanuit Argenton, op een afstand van 620 km, komt op naam van INE DE RIJCK! Na drie nachten mand, werden provinciaal 2939 duiven van 237 limburgse liefhebbers, waaronder 162 duiven van 11 liefhebbers van onze vereniging, zondag in Argenton om 07.30 uur gelost.Om 16.19 uur viel hier de eerste duif bij de familie DE RIJCK. Wij hebben hier te maken met een echte duivenliefhebber familie, bestaande uit Ine, haar man Louis én zoon Roy. Zij zijn echte verenigingsmensen in hart en nieren; Ine heeft vele jaren zitting gehad in het bestuur en momenteel zien we hier haar zoon Roy die de financiën beheert. Deze overwinning is hen dus van harte gegund! Zij spelen hier 8 van hun 17 ingezette duiven in de prijzen en hun eerst aankomende duif maakte een gemiddelde snelheid van ruim 70 km per uur! De tweede prijs werd in de wacht gesleept door Thijs Smeets, hij klokte acht minuten na de Rijck en Thijs, met zijn vier ingezette duiven zien we ook terug op plaats vier én zes! De laatste prijsduif in de vereniging viel één uur en tien minuten na de eerste duif van de Rijck. Een 100% prijs score behaalde Jos Smeets met zijn 3 ingezette duiven, beginnend met prijs 7 én 8, in duiven vaktaal: een clean sweep!
Ook in samenspel de Grenstreek, met 174 duiven van 13 liefhebbers, zien we Ine de Rijck op de eerste plaats, gevolgd door Thijs op plek twee, vijf en acht en Math Nooijen op vier. Ook Math mag terug zien op een mooi resultaat met vier prijzen van zijn vijf ingezette duiven.
In samenspel Roerstreek-Grensstreek, met 450 duiven van 40 liefhebbers, staat Ine de Rijck ook fier aan kop en Thijs begint hier met een mooie tiende prijs. In de Noord-Limburgse Unie werden slechts 173 duiven door 29 liefhebbers ingezet en ook hier een mooie eerste plaats voor Ine de Rijck! Thijs zien we hier op plaats vijf én negen en Math op acht.
Provinciaal betekent dit voor de familie de Rijck de tweede plaats, een super prestatie!
 

 

 


TERUG NAAR OVERZICHT