Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
 

 Ine de Rijck schrijft wedvlucht Ruffec op haar naam.

Zaterdagmorgen om 07.30 uur werden in Ruffec, op een afstand van 727 km, proviniaal 770 duiven van 96 liefhebbers gelost waaronder 21 duiven van 4 liefhebbers van onze vereniging. De eerste melding kwam van een liefhebber uit Hoenbroek, hij klokte om 15.07 uur en hier in onze vereniging viel de eerste duif bij Ine de Rijck om 15.39 uur en dat was bij de meldingen provinciaal de vijfde plek! In de Wefo met 384 duiven van 40 liefhebbers begint Ine op een mooie vierde plaats en spelen hier acht van hun veertien ingezette duiven in de prijzen! Enkele minuten vóór 16.00 uur vielen bij Ine nog eens drie duiven! In de vereniging gaan de eerste zes prijzen naar Ine, Louis en Roy de Rijck, een super prestatie door dit gezin geleverd met hun duiven!


Kennersprijs voor Thijs Smeets.

Helaas werd zondag de vlucht vanuit Chimay van de jonge duiven afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden en dit is al de derde vlucht van de jonge duiven die uitvalt!
Tijdens het inkorven zaterdag werd ook de felbegeerde KENNERSPRIJS, bestaande uit een overheerlijke Cristoffel taart, uitgereikt aan de liefhebber die vóór de eerste vlucht van de jonge duiven, de jonge duif aanwees welke zij of hij de tweede vlucht als eerste verwachte. Van de 26 liefhebbers, stonden slechts zes aangewezen duiven op de uitslaglijst van Mettet en hiervan de eerste kwam op naam van kenner 2021: THIJS SMEETS met de achtste prijs! Twee keer eerder, namelijk in 2006 én 2016, was hij ook al in de ere galerij van kenners opgenomen. Blij en trots nam hij de taart in ontvangst én verdeelde deze onder de aanwezige liefhebbers; een mooi en zeer gewaardeerd gebaar!

 

 


TERUG NAAR OVERZICHT