Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
 

 PDV Duivensport Reuver.
JEU THEUNISSEN schrijft de midfondvlucht vanuit Sens op zijn naam!


Zaterdag werden in Sens, op een afstand van 397 km, met een lichte noordoosten wind om 07.15 uur provinciaal 9487 duiven gelost van 559 limburgse liefhebbers. Hiertussen zaten 478 duiven van 24 liefhebbers van onze vereniging. Na vijf uur en 23 minuten viel de eerste duif, verrassend niet in de "Smeets hoek" maar bij ons bestuurslid JEU THEUNISSEN en deze klasbak, zijn eerst getekende, maakte een gemiddelde snelheid van ruim 73 km per uur en naast eer en roem mocht hij ook een over heerlijke vlaai in ontvangst nemen! Vier van zijn zes ingekorfde duiven vinden we op de prijslijst terug. Hij klopte nipt twee duiven van de combinatie Hoezen-Steinhage op plaats twee en drie én Thijs Smeets op plek vier. Twee minuten na Thijs klokte zijn vader Toon twee duiven vóór zijn andere zoon Jos op plaats zeven. De eerste tien aankomsten werden vol gemaakt door Thijs op plaats acht, Ine de Rijck op negen en weer Hoezen-Steinhage op plek tien.
Math Nooijen zien we op plaats tien en elf en hij speelt elf van zijn dertien ingezette duiven in de prijzen evenals Hoezen-Steinhage elf van de dertien! Een nog hoger prijspercentage behaalde Jos met 14 van zijn 15 ingezette duiven in de prijzen; een geweldige prestatie!
In Samenspel de Grensstreek, met 770 duiven van 44 liefhebbers, behaalde Jeu ook de eerste prijs en hier zien we dat de eerste twaalf plaatsen bezet worden door duiven van onze liefhebbers!
In Samenspel Roerstreek-Grensstreek, met 1825 duiven van 112 liefhebbers,
zien we bij de eerste tien: vijf duiven van onze liefhebbers op de plaatsen 3, 4, 5, 6 en 9.
Provinciaal behaalde Jeu een mooie elfde notering, direct gevolgd door de twee duiven van Hoezen-Steinhage en Thijs op plaats veertien!
Toon zien we hier op plek negenentwintig.
Het was, in vergelijk met voorgaande weken, een mooi verlopen vlucht met een stralend zonnetje
 en een lichte noordoosten wind waarbij onze liefhebbers weer flink uithaalden!
 

 

 


TERUG NAAR OVERZICHT